Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Drept ca o linie" reprezinta Braila la Festivalul International de Teatru Skampa din Albania

In perioada 27 - 30 octombrie actorii braileni participa la Festivalul International de Teatru Skampa din Albania cu spectacolul "Drept ca o linie" de Luis Alfaro, in regia lui Radu Apostol. Scenografia ii apartine Alinei Herescu, iar coregrafia Laurentiei Barbu. Din distributie fac parte: Liliana Ghita, Marius Manole, Mihaela Trofimov, Elena Andron, Cornel Cimpoae, Valentin Terente, Emilian Oprea.
La cea de-a IX-a editie a festivalului, intitulata "Teatrul senzatiilor", participa trupe din Grecia, Republica Moldova, Bulgaria, Muntenegru-Croatia. Invitatia de a participa la acest eveniment a fost adresata de Adonis Filipi - directorul artistic si selectionerul Festivalului Skampa, care a cunoscut potentialul teatrului brailean cu prilejul editiei din 2006 a Festivalului "Zile si nopti de teatru european la Braila". Participarea la festival a fost posibila datorita sprijinului financiar acordat in urma aprobarii unui proiect, de catre Institutul Cultural Roman. Finantarea nerambursabila are o valoare de aproape 38.000 de euro si cuprinde cheltuielile legate de deplasarea trupei si a decorului in Albania.
Spectacolul "Drept ca o linie" a avut premiera in 2002 si s-a bucurat de atunci de aprecierea criticii de specialitate, obtinind multe premii: Marele Premiu la Festivalul de Teatru-Imagine Targu-Mures, 2002, Premiul Special al Juriului la Festivalul de Dramaturgie Contemporana Brasov 2002. A mai participat si la: Festivalul National de Teatru "I. L. Caragiale", la sectiunea "Teatrul de la miezul noptii - Independenti si tineri creatori", Bucuresti , 2002 si la Festivalul International de Teatru BITEI, Chisinau, 2003.
Actorul Marius Manole a fost nominalizat, pentru rolul Paulie din acest spectacol, la Premiul UNITER pentru Debut, Bucuresti, 2003.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii