Dragomir vrea contorizare individuală pentru apă | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dragomir vrea contorizare individuală pentru apă

PSD-istul Marian Dragomir a afirmat, vineri, că singura soluţie pentru rezolvarea problemei datoriilor la apă o reprezintă contorizarea apartamentelor şi facturarea individuală. Candidatul social-democrat la Primăria Brăila a abordat subiectul legat de CUP "Dunărea" şi a ţinut să vorbească nu doar despre datorii, ci şi despre problema lucrărilor de reparaţii ale străzilor, de multe ori nemulţumitoare, făcute de companie. "Eram şi sunt hotărât că Primăria trebuie să condiţioneze eliberarea oricărei autorizaţii de construire pentru CUP Dunărea, numai după ce astupă toate găurile lăsate pe străzile din Brăila la lucrările pe care le-au făcut şi nu le-au finalizat. Acelaşi lucru este valabil pentru toţi cei care intervin pe domeniul public. Pentru că o parte dintre găurile care sunt astăzi pe străzile din Brăila au apărut şi din cauza faptului că cei de la CUP Dunărea au primit autorizaţie de construcţie pentru a interveni, dar au uitat să vină şi să astupe găurile respective", a declarat Dragomir. De asemenea, în privinţa punerii în practică a ideii privind contorizarea individuală a apartamentelor, sursa citată a ţinut să sublinieze că acest lucru nu se va putea face peste noapte, însă va trebui să fie principala temă a noului Consiliu de Administraţie al CUP Dunărea şi a viitorului CLM. "Am înţeles că este vorba despre o sumă de peste 300 miliarde lei vechi, pe care compania o are de încasat de la rău-platnici. Consider că este o sumă foarte mare şi poate că ar fi cazul ca aceia care au condus până acum societatea să lase ocazia şi unora un pic mai hotărâţi, pentru a se implica direct. Aceste datorii apar şi din cauză că uneori asociaţiile de proprietari sau unii dintre cetăţeni nu au plătit consumul de apă pe care l-au avut. Am să îmi asum cu maximă responsabilitate declaraţia de acum. Cred în contorizarea individuală la apă, pe principiul «plăteşti cât consumi». Bineînţeles că acest lucru nu se poate face imediat, dar cred că cei care vor fi în noua conducere a CUP Dunărea trebuie să ia în calcul această variantă, pe care eu o consider obligatorie. Aşa cum la celelalte utilităţi plătim cât consumăm, la fel trebuie să facem şi la apă. Există mai multe variante pe care le vom analiza împreună cu cei din noul Consiliu de Administraţie, cu cei din Consiliul Local şi împreună vom lua cea mai bună decizie. Putem să vorbim în primul rând despre contorizare individuală la cei care doresc, fără a crea obligativitatea tuturor, pentru că acest lucru va fi în primul rând făcut la cei care nu au datorii şi pot aduce o adeverinţă de la asociaţia de proprietari în acest sens", a mai afirmat Dragomir.

"Încheierea unui contract individual nu mai conduce la situaţia la care apa se opreşte generalizat"

Dragomir a mai susţinut că se pot monta contoare cu fibră optică pe fiecare scară doritoare, astfel încât să se înregistreze şi să se transmită în timp real consumul fiecărui apartament racordat. "Cetăţenii care plătesc la zi nu trebuie să mai sufere din vina celor care uită să îşi plătească consumul la apă. Contorizarea individuală este soluţia. Eu mă refer şi la contractarea individuală şi emiterea facturii, individual, pentru fiecare proprietar. Există în Brăila blocuri care au deja coloană şi contor pe scară. Mai mult decât atât, pentru fiecare dintre acele apartamente, încheierea unui contract individual nu mai conduce la situaţia la care apa se opreşte generalizat, ci numai la cel care nu plăteşte. Vă spun că în câteva luni de zile, când vor vedea diferenţele la costuri, cât mai mulţi cetăţeni din Brăila vor dori la rândul lor să aibă contorizare individuală", a conchis PSD-istul.

Păun are pretenţii de la noua conducere a CUP Dunărea

Acelaşi subiect a fost dezbătut şi de candidatul ALDE la Primăria Brăila, Dan Păun, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta susţine că cei care s-au "înghesuit" să facă parte din Consiliul de Administraţie al CUP Dunărea ar trebui să fie conştienţi de complexitatea problemelor pe care le au de rezolvat. Păun a afirmat că din punctul său de vedere, aceştia trebuia chestionaţi cum anume vor rezolva problema recuperării datoriilor companiei şi ce planuri au pentru scăderea preţului apei potabile. "Sincer, pe mine m-a uimit agresiunea cu care anumite persoane au vrut să se apropie de conducerea CUP Dunărea. Am fost şi eu o perioadă într-un Consiliu de Administraţie şi ştiu exact ce înseamnă. Nu este uşor deloc. Este extrem de multă legislaţie şi îţi trebuie atenţie, trebuie să stăpâneşti fenomenul economic foarte bine. Dacă au gânduri ascunse aceşti oameni, le recomand să şi le schimbe, pentru că tot ce se întâmplă acolo implică o mare responsabilitate. Au vrut neapărat să ajungă acolo.... foarte bine. Acum să îşi demonstreze şi competenţele! Eu le-aş fi impus ca şi criterii de evaluare a performanţelor: rapiditatea, timpul şi procentul prin care se recuperează datoriile. Pe noi asta ne interesează cel mai mult în cazul CUP Dunărea - recuperarea datoriilor. Iar următorul punct în evaluarea acestora ar fi trebuit să fie căile prin care să scadă preţul apei potabile. La cât de mult plătim, am putea avea în tot oraşul apă potabilă din Vrancea. După cum ştiţi, Brăila era alimentată într-o perioadă cu apă din Vrancea. Sunt convins că la preţurile astea putem redeschide acea opţiune. Tot la preţul ăsta am avea apa livrată de acolo. Până la urmă, noi ar trebui să avem apă gratis", a declarat Păun.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro