Mergi la conţinutul principal

Dragomir susţine că soarta maxi-taxi în Brăila va fi tranşată în 2018

Plecând de la ideea că Galaţiul a decis să renunţe la operatorii de transport în regim maxi-taxi, candidatul PSD la Primăria Brăila, Marian Dragomir a afirmat, vineri, că şi municipiul va trebui să ia o decizie în privinţa viitorului transportului public, însă în 2018. Acesta a afirmat că, din punctul său de vedere, indiferent dacă municipalitatea va decide sau nu să încheie noi contracte cu firmele de maxi-taxi peste doi ani, acest lucru nu înseamnă că SC Braicar nu trebuie să progreseze. "În proiectele pe care le-am expus până acum am vorbit despre încurajarea dezvoltării societăţii publice de transport. Consider că a cumpăra un număr de minim 10 autobuze în fiecare an pentru flota «Braicar», plus tramvaie reprezintă un lucru decent şi absolut normal. Referitor la problema maxi-taxi cred că în primul rând, pentru a evita acţiuni în instanţă, trebuie să respectăm contractele. Atât noi, Primăria Municipiului Brăila, cât şi operatorii care şi le-au asumat prin semnătură în acel moment. Contractele prevăd drepturi în mod clar, dar şi obligaţii pentru toate părţile. În 2018, când vom ajunge la scadenţă, vom avea de analizat acest lucru în Consiliul Local. Decizia nu va fi doar a primarului, va fi luată prin consens în CLM. Vom ţine cont şi de percepţia pe care o au cetăţenii privind transportul public pe care noi vrem să îl modernizăm, privind transportul privat de călători pe care nu trebuie să îl blocăm, atât timp cât el se desfăşoară în termeni civilizaţi, conform contractului", a declarat Dragomir. De asemenea, sursa citată a amintit faptul că foarte mulţi operatori privaţi au început să renunţe la trasee, ceea ce înseamnă că societatea publică de transport trebuie să se adapteze şi să suplinească zonele rămase fără acoperire. "Din acest punct de vedere, este absolut obligatoriu să continuăm achiziţia de autobuze noi şi nu second hand. Încă un lucru foarte important: cred în autobuzele de capacitate mică. Au consum mic, sunt foarte eficiente şi nu ocupă un spaţiu foarte mare, nu blochează străzile, se deplasează rapid şi la costuri foarte mici. Povesteam şi despre montarea unor GPS-uri pe autobuzele Primăriei, care transmit în timp real poziţia autobuzului într-un server la «Braicar», server care calculează în cât timp va ajunge autobuzul din locul în care se află în acel moment până în prima staţie, pentru a avea toate informaţiile legate de aşteptarea respectivului autobuz, de durata în care se efectuează transportul. Informaţii absolut necesare şi obligatorii în perioada actuală sau cea următoare. Acest lucru ar fi posibil într-un an şi jumătate", a conchis PSD-istul.

Păun critică serviciile operatorilor maxi-taxi în Brăila

Acelaşi subiect a fost dezbătut, vineri, şi de către candidatul ALDE la Primăria Brăila, Dan Păun, care a afirmat că nu este un fan al operatorilor de transport public în regim maxi-taxi. Consilierul municipal a punctat că autoritatea locală ar trebui să renunţe la acest serviciu, în contextul în care nu este gestionat bine. "Slaba calitate a serviciilor a fost demonstrată. Nu merg eu acum să le fac o analiză swot, dar atât timp cât din varii motive calitatea serviciilor prestate s-a demonstrat foarte proastă... Ne-au chinuit ani de zile, ţineţi minte. Au început prin urletele acelea din staţii. De ce oare şi-ar schimba comportamentul? Eu nu cred că au capacitatea să îşi revină. Nu am fost niciodată un fan al serviciului privat de maxi-taxi. Atunci am intervenit pentru o chestiune punctuală, pentru că a fost un lucru pe care executivul nu l-a gestionat cum trebuie", a declarat Păun referindu-se la intervenţia sa în favoarea operatorilor, atunci când aceştia au cerut să nu li se ceară scoaterea de pe traseu a maşinilor mai vechi de 10 ani. Candidatul ALDE a precizat însă că viitorul CLM ar trebui să fie corect şi să transmită, din timp, semnale în legătură cu direcţia în care intenţionează să ducă transportul public de persoane după 2018, astfel încât operatorii privaţi să ştie dacă are rost să mai facă investiţii sau nu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro