Mergi la conţinutul principal

Dragomir, război cu păcănelele din baruri

Parlamentarul PSD Marian Dragomir şi-a propus să elimine jocurile de noroc din barurile unde se consumă băuturi alcoolice. Mai exact, alături de alţi cinci deputaţi şi senatori acesta a realizat un proiect de lege prin care se urmăreşte ca aparatele de tip slot machine să mai existe doar în cazinouri sau agenţii aparţinând Companiei Naţionale Loteria Română. Dragomir a participat, recent, în Bucureşti, la o dezbatere publică cu tema "Piaţa jocurilor de noroc, în pericol", alături de ceilalţi iniţiatori ai proiectului şi reprezentanţi de vârf din sectorul jocurilor de noroc, inclusiv psihologi specializaţi. Potrivit deputatului, ideea principală de la care s-a pornit la elaborarea unui asemenea proiect de lege este aceea că jocurile de tip păcănele dau dependenţă şi pot afecta negativ evoluţia vieţii tinerilor pasionaţi de acest segment. "Prin amplasarea păcănelelor în baruri, asocierea dintre jocul de noroc, alcool şi ţigări devine normală în rândul celor care-şi pierd timpul şi viitorul. (...) Astfel, aparatele de tip slot machine se vor amplasa doar în cazinouri sau agenţii aparţinând Companiei Naţionale Loteria Română. În urma discuţiilor cu cei din domeniu, s-a agreat de comun acord modificarea proiectului de lege în vederea permiterii amplasării şi în săli specializate, unde nu se vor vinde băuturi alcoolice. Se va analiza intrarea în legalitate prin înlocuirea licenţierii pe aparat care conduce la «plimbarea» unor documente între diverse locaţii cu licenţierea pe spaţiu în funcţie de numărul de aparate. În mai multe ţări ale UE autoritatea locală are dreptul prin lege să autorizeze un anumit număr de spaţii în funcţie de numărul populaţiei", a declarat Dragomir. Totodată, acesta a ţinut să sublinieze că proiectul propune şi conectarea la internet a fiecărui aparat şi transmiterea în timp real a sumelor pierdute sau câştigate la un birou al Oficiului Naţional pentru jocuri de noroc, dar şi stabilirea unui cadru legal pentru impozitarea jocului pe internet. "Dependenţa patologică de jocurile de noroc are urmări grave, ajungându-se la pierderea banilor, a locuinţei şi în final a familiei. Locul tinerilor este la şcoală, universitate, serviciu şi familie, nu pe scaun în bar, cu paharul de alcool în mână, în faţa păcănelelor", a conchis PSD-istul.
Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc se află în prezent pe masa comisiilor din Senat, însă Camera Deputaţilor este cea decizională.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro