Parlamentarul social democrat Marian Dragomir a abordat recent problema costului celor două sensuri giratorii pe care administraţia brăileană a decis să le monteze în municipiu. Deputatul a ironizat criticile pe acest subiect ale PMP-iştilor brăileni, care au afirmat că atât preţul de 5,7 miliarde de lei vechi, durata execuţiei de un an de zile, cât şi suprafaţa ocupată de sensurile giratorii sunt exagerate.
Dragomir a afirmat că nu este specialist în domeniu şi că, spre deosebire de cei din Mişcarea Populară, preferă să meargă pe mâna proiectanţilor atunci când vine vorba de detalii tehnice. "Eu nu sunt inginer, am terminat o facultate economică şi una juridică. Sunt cu siguranţă proiectanţi care au realizat acele proiecte pentru construcţia unor sensuri giratorii. Cel mai important lucru este că unii dintre consilieri sau unii oameni implicaţi doar politic, fără rezultate la alegeri, comentează pentru a se băga în seamă. În paralel, primarul a declarat că pentru construcţia sensurilor giratorii va exista licitaţie publică. Acolo se poate înscrie absolut orice societate din România şi câştigă acela care vine cu preţul cel mai mic. Indiferent dacă noi discutăm de un preţ sau altul, licitaţia publică în format electronic este cea care dă preţul final", a declarat Dragomir. El a punctat că, deşi nu a consultat personal proiectul, consideră realizarea de sensuri giratorii o normalitate şi o practică în toate statele civilizate.
"Aşa, oricine poate să măsoare, dar dacă el nu are ruleta corectă?"
Cât despre faptul că reprezentanţii PMP Brăila au declarat că au măsurat personal spaţiul de la intersecţia de la Calea Galaţi cu Bulevardul Al.I. Cuza şi au descoperit că suprafaţa pe care CLM a propus-o pentru acest giratoriu este mult prea mare, Dragomir nu s-a arătat impresionat. "Cred că ar trebui să măsoare cei care au studii în domeniu şi proiectanţii. Noi, care avem alte studii, respectiv facultăţi în domeniul învăţământului, economic sau juridic, cred că ar trebui să ne ocupăm de ceea ce am învăţat la şcoală şi să îi lăsăm pe proiectanţi să facă măsurătorile. Dacă un proiectant a greşit, cu siguranţă există Inspectoratul de Stat în Construcţii, care verifică şi avizează acel proiect. Mai departe ce pot să vă spun?! Aşa, oricine poate să măsoare, dar dacă el nu are ruleta corectă? Ştiţi că unii pot măsura şi cu metrul de croitorie de pe la PMP că aşa au ajuns de pe la 10% la 6% şi la Brăila nu are sens să discutăm", a conchis sursa citată. Îi reamintim deputatului Dragomir că unităţile de măsură se învaţă în clasele 1 -4, nu trebuie să fii inginer pentru asta. În acest context, indiferent cu ce ruletă se fac măsurătorile, metrul, ca unitate de măsură, este acelaşi, chiar dacă e "de croitorie", doar dacă n-a inventat PSD-ul un metru special.
Precizăm că în ultima zi a lunii iunie, în cadrul celei mai recente şedinţe ordinare a CLM, membrii miniparlamentului local au votat
realizarea unui sens giratoriu la intersecţia Calea Galaţi cu B-dul Alexandru I. Cuza, respectiv, la Strada Comuna din Paris cu Şoseaua Focşani, proiecte în valoare totală de 570.670 lei. "Împotrivă" s-a arătat doar consilierul Ionel Alexandru (PNG), pedeliştii Simona Drăghincescu şi Marian Fusea, dar şi PP-LC-istul Ene Tache abţinându-se de la vot. Costul ridicat şi suprafaţa destinată celor două giratorii au stârnit ulterior nemulţumiri şi la nivelul conducerii PMP Brăila.