Parlamentarul Marian Dragomir susţine că a fost "pentru" adoptarea Legii votului prin corespondenţă, însă a luat decizia mai mult emoţional decât raţional. Deputatul PSD a afirmat că a ţinut cont de faptul că mulţi români au solicitat adoptarea unei asemenea iniţiative legislative, însă din punctul său de vedere, proiectul ar mai fi trebuit dezbătut, problema fiind una extrem de sensibilă. "Întocmirea proiectului pe ultima sută de metri pentru a putea fi aplicat la alegerile parlamentare de anul viitor are cu siguranţă şi aspecte ce puteau fi îmbunătăţite printr-o dezbatere publică şi parlamentară îndelungată. Îmi doresc ca aceia care vor folosi votul prin corespondenţă să înţeleagă procedurile ce trebuie parcurse, să voteze secret şi să nu adune plicurile de la alţi membri ai familiei pentru a decide prin şantaj emoţional, intimidare sau forţa votul întregii familii", şi-a manifestat Dragomir îngrijorarea despre cum va fi înţeleasă această lege. Totodată, PSD-istul a profitat de ocazie pentru a mai lansa un atac la adresa liberalilor. Sursa citată a punctat că lucrurile au fost tărăgănate mult prea mult la Comisia pentru Cod Electoral, câtă vreme aceasta a fost condusă de liberali şi că niciodată nu s-a putut discuta concret despre proiectul Legii votului prin corespondenţă. "În al doisprezecelea ceas, PSD îşi asumă prin dl. Gabriel Vlase funcţia de preşedinte la Comisia de Cod electoral. Comisia începe să lucreze, iar Autoritatea Electorală Permanentă întocmeşte proiectul Legii votului prin corespondenţă, care cuprinde propuneri ale tuturor partidelor. În doar trei săptămâni se votează în plenul Camerei Deputaţilor acest proiect de lege.
Se demonstrează iarăşi că PNL se ocupă doar cu declaraţii politice, proteste, demisii şi, în mod surprinzător, proiectul Legii votului prin corespondenţă este adoptat prin implicarea PSD", a mai punctat Dragomir. Ca o concluzie, deputatul şi-a exprimat speranţa că partidele politice nu vor profita de această lege la viitoarele alegeri parlamentare, subliniind că dacă vor fi constatate nereguli, în mod cert acest lucru va conduce la dispariţia votului prin corespondenţă.
Precizăm că deputaţii au adoptat, miercuri, cu 257 voturi "pentru", 12 abţineri şi 30 "împotrivă", proiectul Legii votului prin corespondenţă, în forma propusă de comisie, fiind prevăzut ca acest tip de vot să fie aplicat la alegerile parlamentare. Proiectul de lege a trecut şi de Senat, în 20 octombrie. Nu trebuie neglijat faptul că această iniţiativă legislativă a venit la propunerea PNL şi s-a bucurat de susţinerea permanentă a preşedintelui Klaus Iohannis.