Mergi la conţinutul principal

Dragomir despre referendumul privind Legile Justiţiei: “O găselniţă”

• edilul-şef Marian Dragomir a afirmat că organizarea unui referendum pe tema Legilor Justiţiei, simultan cu Alegerile Europarlamentare nu este decât “o găselniţă” politică pentru a asigura minimul de participanţi la vot • Dragomir a mai atras atenţia şi că în trecut au mai existat referendumuri care nu au fost ulterior puse în aplicare, unul fiind cel legat de reducerea numărului de parlamentari la 300

 

Primarul Marian Dragomir nu s-a arătat prea încântat de ideea organizării referendumului pe tema Legilor Justiţiei simultan cu Alegerile Europarlamentare din 26 mai, variantă luată în calcul de preşedintele României Klaus Iohannis. Acesta a afirmat recent că, din punctul său de vedere, nu se încearcă altceva decât un joc politic din partea unei tabere a eşichierului politic, pentru a asigura minimul prezenţei la vot la acest referendum.

“Fiecare partid politic caută să mascheze şi să îşi atragă voturi suplimentare, stimulând emoţional câte un anumit aspect. Referendumul acesta este doar o găselniţă pentru a stimula o anumită categorie de cetăţeni să participe la vot. Nu contează a cui este. Ştiţi că în decursul timpului mai multe partide - inclusiv PSD-ul, tocmai de asta spun -, au încercat să caute ceva suplimentar ca să incite lumea să participe la vot. Este foarte bine să participe lumea la vot, dar vreau să vă aduceţi aminte că noi am mai avut un referendum la un moment dat cu numărul de parlamentari. Lumea a votat să fie 300 de parlamentari. Şi? Să nu se întâmple la fel şi acum”, a afirmat Dragomir.

Cât despre ideea promovată de acest referendum, primarul a dorit să sublinieze că el este de părere că deja se cunoaşte opinia românilor privind acest aspect, astfel că nu ar mai fi nevoie de un referendum pentru asta.

“Opinia ţării pe tema aceasta se ştie, nu trebuie să se facă referendum. V-am spus, e doar o găselniţă. Nu contează câte referendumuri se fac. Contează care e finalitatea lor. Şi mai avem vreo câteva fără nicio finalitate”, a mai adăugat edilul-şef.

Reamintim faptul că preşedintele României Klaus Iohannis a afirmat recent că organizarea unui referendum pentru Justiţie îi poate face pe români să “arate că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile Justiţiei”. Trebuie punctat că şi Alianţa 2020 USR Plus i-a solicitat preşedintelui să organizeze simultan cu alegerile Europarlamentare un referendum pe tema “Fără Penali în funcţii publice”, o campanie care a pornit de la o iniţiativă cetăţenească şi care a reuşit să strângă peste 1 milion de semnături. Campania a avut sprijinul Uniunii Salvaţi România.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro