Mergi la conţinutul principal

Dragomir conturează o rectificare bugetară substanţială

Primarul Marian Dragomir a anunţat că are în plan să le ofere studenţilor brăileni posibilitatea de a circula gratis până la cursuri pe perioada anului universitar. Mai exact, aceasta este una dintre ideile pe care noul edil-şef le va propune spre aprobare consilierilor în prima şedinţă ordinară a CLM Brăila, ce va avea loc săptămâna viitoare şi în care se va discuta o rectificare bugetară destul de importantă. "Această rectificare bugetară va avea, din punctul meu de vedere, o influenţă pozitivă asupra cetăţenilor din municipiul Brăila. Mă refer la faptul că modificăm bugetul Braicar, în sensul acordării unor facilităţi. Pentru prima oară, studenţii din Brăila vor avea transport gratuit pentru a putea merge la facultate. Toţi studenţii la zi cu domiciliul în Brăila, care merg la o facultate din municipiu, vor avea 100% transport gratuit pe durata anului universitar. Sunt 600 de studenţi în acest moment. De asemenea, o să creştem limita până la 1.100 lei pentru pensionarii care beneficiază de gratuitate pe transportul public. Iar din aceste sume care vor fi alocate către Braicar, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei din conducere, se vor achiziţiona şi alte mijloace de transport noi", a declarat Dragomir. Tot în acest context, edilul-şef a amintit că propune spre aprobare alocarea a 100.000 ei pentru achiziţionarea de calculatoare şi imprimante noi pentru birourile din Primărie. De asemenea, acesta a vorbit despre reluarea procedurii de achiziţie pentru o instalaţie de aer condiţionat care să vizeze inclusiv ghişeele destinate lucrului cu publicul.

Bani pentru Festivalul de Teatru

O altă zonă vizată de rectificarea bugetară propusă de Dragomir face referire la modernizarea de şcoli şi grădiniţe din municipiu, unde primarul susţine că a alocat o sumă de 450.000 lei. Potrivit acestuia, dacă suma va fi aprobată de consilierii municipali, se va folosi în mod special pentru lucrări de întreţinere, schimbări de acoperişuri şi modernizări. Nici Teatrul "Maria Filotti" nu a fost uitat de noul edil-şef. "Pentru Teatru am alocat suma de 200.000 lei, absolut obligatorie pentru desfăşurarea în bune condiţii a Festivalului «Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila»", a precizat Dragomir, cu menţiunea că are de gând să organizeze în viitorul apropiat şi o întâlnire cu actorii brăileni, pentru a pune la punct câteva viitoare proiecte şi a lămuri controversata idee legată de spectacole în aer liber.
Mergând pe aceeaşi linie, Dragomir a mai subliniat că va exista o sumă consistentă pentru lucrările de deszăpezire în această iarnă, dar şi o modificare bugetară în cazul Seroplant şi SUPAGL.

Bani mai mulţi din economii la alegerile locale

Primarul Marian Dragomir a afirmat că suplimentările la bugetul local pentru direcţiile şi societăţile din subordine provin în mare parte din economiile care s-au făcut la alegerile locale din 5 iunie. "A fost prevăzută o sumă mai mare pentru alegerile locale şi a fost făcută o economie de 5 miliarde lei. Economia vine din plăţile mai mici care au fost efectuate. O parte dintre instalaţii, cabine, pot fi refolosite, nu s-au mai achiziţionat altele noi. Ele rămân şi pentru alegerile generale. Intrăm într-un sistem al refolosirii unora dintre bunuri. (...) De asemenea, banii provin şi dintr-o amânare a plăţilor la Bazinul Olimpic de Înot, la care stagnează lucrările. Din cauza asta rămânem cu banii neconsumaţi. Tragem cu această ocazie un semnal de alarmă pentru că aici este o lucrare pe care nu o execută Primăria ci Ministerul. Mai sunt economii şi din lipsa ghidurilor de finanţare pentru modernizarea infrastructurii rutiere în zonele în care circulă tramvaiul. Probabil că vom intra abia anul următor cu scrierea şi depunerea proiectelor", a explicat sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro