Mergi la conţinutul principal

Dragomir, Chiriac şi Tudose, luaţi de “ţintă” de Boboc şi Căprariu

* cei doi i-au numit pe candidaţii PSD la preşedinţia CJ şi Primărie “cea mai bună echipă 0 pentru Brăila”

 

 

 

Prima conferinţă de presă susţinută de alianţa PNL-Brăila Nouă după lansarea candidaţilor la alegerile locale a reprezentat o ocazie pentru Lucian Căprariu (candidat Primărie) şi Cătălin Boboc (candidat CJ) de a-i lua la ţintă pe social-democraţi, principalii adversari politici din această cursă electorală. Astfel, “ţinta” lui Căprariu a fost primarul Marian Dragomir, spunând despre sloganul lui de campanie - “Eu asfaltez!” - că este mai degrabă potrivit pentru o comună din mediul rural şi nu pentru un municipiu cu 200.000 locuitori.

Nu se poate ca un primar să îşi propună atât de puţin, să se ocupe de lucruri absolut banale şi pe acestea să le scoată în faţă. Un primar trebuie să dea nişte direcţii de dezvoltare, să aratăm încotro merge oraşul şi să începem să construim viitorul de acum. Să ne propunem proiecte ambiţioase de dezvoltare. Aşa... un primar care asfaltează, care îşi propune un slogan de campanie «Eu asfaltez!», acesta poate să fie undeva la ţară, nu la Brăila. La Brăila trebuie să îţi propui să dezvolţi oraşul, să îţi propui să reţii oamenii aici, să devii prietenos pentru toţi cetăţenii şi să atragi oameni, să atragi investiţii”, a declarat Căprariu.

Partenerul său de alianţă, Cătălin Boboc, l-a criticat pe Fransck Chiriac, preşedintele CJ, despre care a spus că nu a avut viziune în cei 4 ani de mandat şi “a căutat în permanenţă vinovaţi şi scuze” atunci când au fost probleme. Mai mult, acesta l-a atacat şi pe europarlamentarul Mihai Tudose, spunând că garantează “cea mai bună echipă 0 pentru Brăila”, referindu-se la Dragomir şi Chiriac, dar şi că “Brăila sigur nu mai vrea baroni”.

După 4 ani în care ai avut posibilitatea, ai avut guvern PSD, au avut chiar Guvern condus de cel care astăzi te garantează, la Tudose mă refer, să vii şi să ai nevoie să te aşezi fie cu domnul Rotaru, fie cu domnul Tudose, pe tot felul de afişe, de bannere, ca şi cum oamenii ăia te garantează, ca şi cum oamenii ăia ar fi nişte oameni plini de realizări (...) În bugetul pe care l-a propus în 2018, când era prim-ministru, Tudose a făcut un lucru. Şi ne spune că e cea mai bună echipă pentru Brăila. Da! E cea mai bună echipă zero pentru Brăila (...) Prin Legea bugetului de stat, pe care domnul Tudose a propus-o, ce credeţi? La Brăila au venit zero lei. Zero lei la municipiu, zero lei la judeţ. Zero lei, la cel mai important capitol privind finanţarea diferitelor activităţi pe legea bugetului de stat, banii iniţiali de la început de an. Am înţeles atunci o explicaţie de maniera «Eu nu sunt premierul Brăilei, eu sunt premierul ţării». Corect! Asta înseamnă că nu puteai să dai cei mai mulţi bani la Brăila. Dar zero? (...) Chestiunea asta care se întamplă deja de vreo lună de zile, cu Mihai care vine şi ne dă tot felul de lecţii de la adăpostul celor 20.000 euro pe lună pe care-i încasează ca salariu de la Bruxelles pentru că brăilenii l-au trimis acolo, mi se pare că e puţin anacronic. Cu siguranţă, Brăila nu mai are nevoie de un tătuc, de un baron care vine să ne spune că ăla e bun, ăla e rău, că ăsta merită, ca ăsta nu merită. Cu siguranta, nu!”, a mai declarat Boboc.

Boboc a avut un comentariu şi legat de Podul peste Dunăre, susţinând că degeaba vom avea în judeţul nostru cea mai mare lucrare de infrastructură dacă nu vom şti să profităm din punct de vedere economic de acest proiect.

Dacă el nu va fi exploatat din punct de vedere economic, astfel încât să îşi arate toate beneficiile, n-am făcut nimic. Din acest motiv, cred că este obligatoriu să ne gândim la o strategie astfel încât acest nod de infrastructură care se va crea aici să fie exploatat economic la maxim. Pentru că altfel, repet, va rămâne doar o clădire spectaculoasă cu care vom face poze, selfie-uri şi atât. Şi nu despre asta este vorba. Nu ăsta este obiectivul pentru care acest pod a fost construit”, a mai spus Boboc

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro