Mergi la conţinutul principal

Dragomir, atac la Drăghincescu! Episodul 2

• într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Brăilei o critică pe cea care deţine funcţia de subprefect al Brăilei pentru introducerea măsurii purtării măştii de protecţie şi în exterior, arătând că decizia este una ilegală • mai mult, edilul-şef o atacă pe Drăghincescu şi pentru mesajele “anti-mască” postate de aceasta pe reţelele de socializare înainte să ajungă subprefect • tot pe Facebook, Simona Drăghicescu a avut şi ea o reacţie vizavi de acest subiect

 

Primarul Marian Dragomir o atacă, din nou, pe Simona Drăghincescu, subprefectul Brăilei. După episodul cu Festivalul Peştelui, Dragomir critică decizia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Brăila (hotărârea CJSU nr. 52) privind introducerea în municipiu a obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice deschise începând cu data de 13 octombrie şi până pe 26 octombrie. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, edilul-şef susţine că măsura este una ilegală, argumentul său fiind Hotărârea nr. 49 din 13.10.2020 adoptată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), în care se precizează că măsura purtării măştii în spaţiile publice deschise (pieţe, târguri, faleze etc.) se consideră necesară în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori. Brăila nu a atins încă acest prag, ba chiar incidenţa este mai mică de 1,5/1.000 locuitori, conform raportării de ieri a Ministerului Afacerilor Interne.

“Orban, Tătaru şi Arafat confirmă afirmaţiile mele! Masca obligatorie doar la peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori! Doamna subprefect Drăghincescu când anulaţi decizia ilegală? Ambiţia, orgoliul, excesul, răutatea şi răzbunarea Prefecturii Brăila sunt anulate de Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 49/13.10.2020 semnată de Prim-ministrul Ludovic Orban. Doamna subprefect, vă deranjează că CJSU Brăila a aprobat prin vot propunerea mea să nu se închidă şcolile? Care a fost motivul pentru care aţi refuzat să supuneţi la vot propunerea mea ca masca să fie obligatorie doar în zonele deschise foarte aglomerate? V-am spus că nu are logică să porţi mască când eşti singur pe stradă etc. Vedeţi că tot la propunerea mea ajungeţi... forţată de Guvern? Vă deranjează că Primarul Dragomir îşi respectă jurământul faţă de brăileni, rămâne corect şi vertical? (...) Vă bateţi joc de Brăila şi de brăileni adoptând măsuri ilegale şi excesive!”, a scris primarul Marian Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Tot în aceeaşi postare, edilul-şef îi cere subprefectului Brăilei să respecte hotărârea CNSU, care, fiind instituţie superioară, anulează hotărârea CJSU privind obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise din municipiul Brăila. În caz contrar, Dragomir susţine că poate ataca din nou în instanţă hotărârea CJSU. “Vă trimit iar plângere prealabilă şi vă atac la instanţa de contencios administrativ hotărârea? Până să se judece, mai emiteţi ca şi la Festivalul Peştelui o nouă Hotărâre CJSU prin care anulaţi măsurile excesive şi ilegale adoptate la propunerea şi insistenţele dumneavoastră?”, a mai scris primarul Brăilei.

Totodată, Dragomir o atacă dur pe Simona Drăghincescu şi pentru declaraţiile făcute de aceasta înainte să ajungă subprefect, atunci când posta pe pagina sa de Facebook mesaje împotriva purtării măştii. Primarul a ataşat şi două printscreen-uri de pe contul de socializare al acesteia, din data de 11 mai, care dovedesc acest lucru. În primul mesaj, Drăghincescu a scris “Măştile nu ne protejează, este o gogoriţă. Nu ne mai minţiţi!”, iar în al doilea “Măştile nu oferă nicio garanţie privind protecţia împotriva viruşilor (...) De ce naiba îi puneţi pe cretinii ăstia în fruntea unor astfel de instituţii?”

În final, Dragomir le-a transmis brăilenilor să tragă singuri concluziile.

“Serios acum, ne spuneţi «Cine îi pune pe cretinii ăştia în fruntea …?»

Sau nu aveţi voie, că vă schimbă? Oricum, am văzut ce face funcţia din om. Pe unii îi face să se încline după cum bate vântul. După toate aceste afirmaţii, făcute urmărind interesul opoziţiei sau păstrării funcţiei de subprefect, ce alte trăsnăi mai urmează?”, a mai scris primarul Marian Dragomir.

 

Drăghincescu: “Nu mai fiţi disperaţi că veţi/vom purta mască în toate spaţiile publice deschise”

Marţi, subprefectul Brăilei, Simona Drăghincescu, declara redactorilor “Obiectiv” că purtarea măştii de protecţie în spaţiile deschise este o măsură de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, iar în judeţele cu multe cazuri de Covid-19 măsura şi-a dovedit eficienţa.

Ieri, după postarea primarului Marian Dragomir, Drăghincescu a reacţionat tot pe Facebook.

“Nu mai fiţi disperaţi că veţi/vom purta mască în toate spaţiile publice deschise conform HCJSU nr. 52/12.10.2020! Prin HCNSU nr. 49 se propune Guvernului un nou set de măsuri pentru următoarele 30 de zile de stare de alertă (din 15.10.2020) în care purtarea măştilor în orice spaţiu public deschis devine obligatorie pentru orice localitate din România în care rata îmbolnăvirilor va fi peste 3 bolnavi COVID-19 la mia de locuitori. Aşteptăm Hotărârea de Guvern!”, a  scris aceasta.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro