Mergi la conţinutul principal

Dragomir: ”Orășelul Copiilor va fi poate cel mai frumos parc din România”

• asta a declarat primarul Brăilei despre investiția de 9,5 milioane lei ce va fi finalizată în primăvara anului viitor • și reabilitarea ultimelor 10 locuri de joacă din municipiu este pe ultima sută de metri

 

Brăila ar putea avea cel mai frumos parc pentru copii din țară! Cel puțin așa se laudă primarul Marian Dragomir, referindu-se la proiectul grandios de amenajare a Orăşelului Copiilor şi construirea unui Skate Parc în Monument. Întrebat într-o conferință de presă despre stadiul lucrărilor la acest obiectiv de investiții, edilul-șef a declarat că acesta va fi gata la timp, adică în primăvara anului viitor.

”Se lucrează în Orășelul Copiilor în momentul de față. Am vizitat șantierul, se toarnă tartanul, primul strat de tartan, de culoare neagră, peste care va veni stratul final de tartan, în cele mai vesele culori pentru copii. Parcul de skate este aproape finalizat, se lucrează acum la conexiunile dintre zonele de relaxare de diferite categorii de vârstă cu parcul de skate, se fac aleile, deci se pregătesc și zonele acestea, și s-au mai montat dintre instalațiile de joacă de acolo. Se vor respecta termenele și parcul va fi finalizat la sfârșitul primăverii anului viitor. Ne-am gândit ca în acel moment să căutăm o zi de vineri sau de sâmbătă pentru a face un eveniment care să atragă copiii din tot municipiul, dar și din județ la Orășelul copiilor. Va fi poate cel mai frumos parc din România deoarece este nou și are integrate foarte multe facilități pentru copii, adolescenți și părinți”, a declarat primarul Marian Dragomir.

Reamintim că proiectul intitulat „Amenajare Orăşelul Copiilor şi Skate Parc în Parcul Monument” are o valoare de aproape 9,5 milioane lei, din care Primăria a achitat deja 4 milioane lei. Proiectantul lucrărilor este SC "Element Design" SRL Iași, iar constructorul SC "Concivia" SA Brăila.

Amplasamentul viitorului Orășel al Copiilor va include nu mai puțin de 4.287,40 mp de alei pietonale și 3.128 mp de spații verzi, fiind împărțit în mai multe zone specifice. Prima zonă, intitulată Parc Dinamic, se întinde pe o suprafață de 2.750 mp și cuprinde leagăne cuib, trambulină păianjen, complex Oxygen și complex de cățărat (turn). Celei de-a doua zone, Skate Park, îi este alocată o suprafață de circa 1.100 mp, cu Quartier Pipe, Big Bank, Mine Pipe, Semipiramidă, Fun Box, Table, Bank, Slide, Ledge și Boal. Viitorul Bike Parc, de 1.075 mp, reprezintă o amenajare a terenului natural între arborii existenți, destinată bicicliștilor. Aici, se vor forma rampe de pământ natural tasat, pentru a avea o bună rigiditate.

Zona de recreere, de aproape 3.000 mp, se va afla în imediata vecinătate a  Orășelului Copiilor propriu-zis și va fi destinată tuturor categoriilor de vârstă. Cea de-a cincea zonă, Fitness și Gym, de 1.312 mp, va cuprinde echipamente pentru a ca brăilenii să poată face sport în aer liber.

Zona educațională, cea mai întinsă din Orășelul Copiilor (4.144 mp), va fi dedicată activităților cu scop educativ. Aici vor fi desfășurate activități de cunoaștere a plantelor, vor fi amplasate 20 căsuțe pentru păsări și va fi montat mobilier urban specific, cu iluminare led și supraveghere video. Următoarea zonă, Zona de grădinărit urban (1.747 mp) e menită "să genereze un ecosistem accesibil tuturor celor care vor să aprofundeze cadrul natural al plantelor, mamiferelor etc". În cadrul acestui proiect, se vor reface aleile existente și vor fi amplasate jardiniere cu vegetație.

De asemenea, va exista Zona Corabiei din Orășelul Copiilor (1.599 mp), care va cuprinde un complex tematic "Corabie și Far", leagăne cuib, carusel, balansoare, figurine arc și pod pentru balans. Zona Copiilor Mici (1 an) din Orășelul Copiilor va avea 1.151 mp și va cuprinde: turn cu topogan, căsuța din pădure, carusel, leagăne, balansoare, cadru pentru plante, stâlpi echilibristică și bârne echilibristică. Va exista și Zona Copiilor "Mari" (de la 4 ani), care va avea circa 2.000 mp și va cuprinde: complex activități Goblin (organizat pe două-trei niveluri, cu două căsuțe pentru turnuri, topogane și pasarelă, echipament de cățărat (plasă de pescuit), echipament de cățărare, punte mobilă, pod mobil, ansamblu complex activități, stâlpi de cățărare, leagăne-cuib floare, cuib elf, traseu zig - zag și tiroliană dispusă la o distanță de 30 de metri.

 

Reabilitarea ultimelor 10 parcuri din municipiu sunt pe final de execuție

Acesta este un alt anunț făcut de primarul Marian Dragomir, referindu-se la reabilitarea ultimelor 10 locuri de joacă din oraș. Este vorba despre următoarele parcuri: Cartierul Obor, blocul R7 (aproape 400.000 lei cu TVA),  Careul Parcului Monument, lot 2 (aproape 760.000 lei cu TVA), Strada G-ral Eremia Gricorescu, blocul 9PP (aproape 228.000 lei cu TVA), Strada Comuna din Paris nr. 97, Cămin Cultural (circa 702.000 lei cu TVA), Str. Mircea Vodă, curtea interioară a blocului M/N (circa 624.000 lei cu TVA), Str. G-ral Eremia Grigorescu, blocul 1 – curtea interioară (circa 369.000 lei cu TVA), Cartierul Călărași IV, Piața Călarași IV (parc nou, peste 568.000 lei cu TVA), Parcul Erou Caporal Constantin Mușat – Parcela 4, Calea Călărașilor (circa 202.000 lei cu TVA), Str. I. C. Brătianu, curtea interioară a blocurilor 2A și 2B (peste 205.000 lei cu TVA), Strada Trandafir Djuvara, în spate la Kaufland (parc nou, circa 678.000 lei cu TVA).

”Un lucru interesant este că în momentul de față noi avem pe final de execuție toate parcurile de joacă din municipiul Brăila care nu au fost reabilitate în anii anteriori. Și în momentul de față putem să spunem că mai avem la unele dintre ele doar să mai plantăm copacii sau să turnăm tartanul și să montăm ultimele leagăne. Este o ambiție pe care am avut-o în această formulă, viceprimari-primar, și am alocat o sumă foarte mare din bugetul local pentru finalizarea tuturor parcurilor de joacă existente în municipiul Brăila”, a precizat primarul Brăilei.

Trebuie precizat că reabilitarea și modernizarea tuturor locurilor de joacă din oraș a fost un proiect început de primarul Marian Dragomir în 2018, proiect ce se va finaliza odată cu încheierea lucrărilor la cele 10 parcuri enumerate mai sus, plus Orășelul Copiilor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro