Deputatul PSD Marian Dragomir a afirmat că i se pare regretabil faptul că mai mulţi consilieri judeţeni ai PNL au ajuns recent la sediul DNA pentru a face declaraţii în dosarul "Sportul" al fostului şef CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Acesta a afirmat că este convins de faptul că toţi consilierii au avut intenţii bune atunci când au votat proiectele de hotărâre privind sportul brăilean. Din punctul său de vedere, juriştii instituţiei sunt cei care ar trebui să aibă o mai mare responsabilitate în astfel de situaţii. "Este regretabil faptul că unii dintre consilierii PNL au ajuns să dea cu subsemnatul la DNA, dar eu cred că niciun consilier nu a votat decât pentru susţinerea sportului brăilean. Există o presiune din partea suporterilor şi gândurile tuturor celor care au votat acel proiect de hotărâre au fost doar pentru ca Brăila să aibă o echipă, să facă performanţă. Iar faptul că în consiliile judeţene avem jurişti, economişti, ingineri, doctori şi oameni care activează în alte profesii, ne dă impresia că pe fiecare domeniu de activitate ar trebui să avem specialişti. Numai că nu pot fi toţi avocaţi, jurişti sau judecători. Atunci, de foarte multe ori oameni cu bune intenţii, care nu au pregătire juridică sunt de părere că viza aceea de legalitate îi absolvă. Hotărârea respectivă ajunge şi la Prefectură care dacă nu o respinge şi nu atacă în contencios... Atunci, spun încă o dată. Este regretabil faptul că de foarte multe ori, oameni care nu au o pregătire juridică în domeniu, ajung să răspundă doar pentru că au avut bune intenţii în a sprijini sportul brăilean", a declarat Dragomir.
Rotaru: "De frica de a nu greşi sau a nu se întâmpla ceva se va ajunge la un blocaj în a lua decizii"
La rândul său, senatorul PSD Ion Rotaru a ţinut să precizeze că din punctul său de vedere astfel de verificări ar putea să dea naştere unor alte probleme. Acesta a subliniat că angajaţii instituţiilor se vor teme să semneze documente, ajungându-se în cele din urmă la un blocaj. "Avem la nivelul fiecărui organism din administraţie un compartiment juridic, o direcţie care ar trebui să funcţioneze la parametri şi să arate cartonaşul galben în momentul când apar probleme. Pe de altă parte, mai este un filtru când se ajunge la Prefectură. Orice hotărâre de consiliu este analizată şi poate fi suspendată sau, eu ştiu, contestată. Dar per ansamblu cred că ceea ce se întâmplă trebuie să constituie un semnal de alarmă pentru toţi cei care ocupă o funcţie sau alta, pentru că ajugem şi în altă zonă aici. De frica de a nu greşi sau a nu se întâmpla ceva se va ajunge - şi sunt discuţii le toate nivelurile -, la un blocaj în a lua decizii. Oamenii nu îşi mai asumă să semneze ceva, să ia o decizie. «Dacă o fi greşită, dacă nu o fi în regulă?» Iar aici avem o mare problemă", a declarat Rotaru.
Reamintim că, la începutul acestei luni, fostul preşedinte interimar al CJ Brăila, liberalul Ovidiu Nechita şi consilierii judeţeni PNL Vasile Cortez şi Adrian Rădulescu au susţinut o conferinţă de presă pentru a-şi manifesta îngrijorarea în privinţa modului în care funcţionează lucrurile la Consiliu. Asta, după ce mai mulţi consilieri ai partidului au fost chemaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Galaţi pentru a face declaraţii în dosarul "Sportul" al lui Gheorghe Bunea Stancu. Mai exact, DNA a preluat dosarul ANI în care Stancu era acuzat de conflict de interese, prin asocierea CJ cu două cluburi sportive, dosar în privinţa căruia Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în defavoarea fostului şef al judeţului.