Mergi la conţinutul principal

Dragomir: «Din momentul în care vor apărea aceste oportunităţi de colectare selectivă a gunoiului, restul depinde numai de noi, cetăţenii»

• primarul Marian Dragomir a declarat că are de gând să consulte în special asociaţiile de proprietari în privinţa amplasării în oraş a pubelelor pentru colectarea selectivă a gunoiului • deocamdată, municipalitatea aşteaptă ca doi dintre operatorii de salubritate să aducă în oraş containerele pentru sortarea deşeurilor

 

Edilul-şef Marian Dragomir a afirmat, recent, că speră ca brăilenii să înţeleagă importanţa colectării selective a gunoiului şi să profite de demersul operatorilor de salubritate “Brai-cata” şi “ECO”, ce urmează să amplaseze containere speciale în oraş. În prezent, municipalitatea aşteaptă să sosească aceste pubele, după care va începe distribuirea acestora în mai multe zone, însă în baza consultării asociaţiilor de proprietari, a ţinut să sublinieze Dragomir.

“Am să pot oferi mai multe detalii în momentul în care vor achiziţiona şi vor aduce la Brăila containerele. Aştept să aducă la Brăila cei de la «Brai-cata», pe lângă staţia de sortare, şi containerele. Apoi o să stabilim locaţiile în care le vom amplasa, împreună cu cei de la SUPAGL, cu societatea care face salubrizarea, dar o să vreau să avem şi acordul asociaţiilor de proprietari pentru a nu exista niciodată discuţii că sunt prea aproape, prea îndepărtate de scara blocului, de apartamentul cuiva. Practic, 80% dintre acestea vor fi ampalasate acolo unde există şi acum tomberoane, dar vom mai căuta şi alte spaţii, de comun acord cu asociaţiile de proprietari. La fel vom proceda şi în cazul «ECO», atunci când vor aduce containerele”, a declarat Dragomir.

Sursa citată a mai anunţat că se vor împărţi saci de gunoi pentru colectarea selectivă a gunoiului în zona de case din oraş.

“Este normal să se întâmple asta în zona de case pentru a începe o campanie de civilizare, de conştientizare a măsurilor pe care trebuie să le luăm. Din momentul în care vor apărea aceste oportunităţi de selectare colectivă, restul depinde numai de noi, de fiecare cetăţean, de fiecare brăilean”, a mai adăugat primarul.

 

Primăria aşteaptă şi răspunsul de la RER

În aceeaşi ordine de idei, Dragomir a mai punctat că încearcă să obţină o colaborare privind demararea colectării selective a gunoiului la nivelul municipiului şi din partea celui de-al treilea operator de salubritate - RER. Edilul-şef susţine că va purta o discuţie la nivelul acţionariatului societăţii.

Cât despre majorarea taxei de gunoi cu 54%, Dragomir a punctat că va rămâne în vigoare, cel puţin până la momentul unor posibile modificări legislative venite din partea Guvernului PSD.

Reamintim că “Brai-cata” a anunţat, recent, că va începe colectarea selectivă a deşeurilor din sectorul său de activitate din municipiu, din luna martie. Operatorul s-a arătat dispus să investească într-o staţie de sortare mobilă, dar şi în containere pentru colectare selectivă. La începutul lunii şi “ECO” a anunţat că va amplasa astfel de pubele, cu titlu gratuit, însă doar către asociaţiile de proprietari din zonele de blocuri. Pentru cei de la case există varianta distribuirii unor saci de gunoi pe culori diferite, astfel încât deşeurile umede să poată fi aruncate separat de cele reciclabile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro