Dragomir: «Consider că pădurea Stejaru trebuie să rămână intactă» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dragomir: «Consider că pădurea Stejaru trebuie să rămână intactă»

Parlamentarul PSD Marian Dragomir s-a arătat total împotriva defrişării pădurii Stejaru, indiferent de proiectul din spatele acestei intenţii. Deputatul a emis, ieri, un comunicat de presă, pentru a sublinia că este un susţinător convins al plantării de arbori şi, implicit, total deranjat de defrişări pentru o valorificare cât mai rapidă a masei lemnoase şi a terenurilor. "Am locuit 31 de ani în Cartierul Hipodrom, zona liniştită considerată oază de verdeaţă, iar acum locuiesc în zona Buzăului, învecinată cu pădurea Stejaru, plămânul verde al Municipiului Brăila. Consider că pădurea Stejaru trebuie să rămână intactă, deoarece în ultimii 25 de ani am fost martorii defrişării masive şi exploatării iresponsabile a lemnului, iar suprafaţa împădurită s-a redus considerabil. Retrocedările ilegale au contribuit la amplificarea acestui fenomen, iar noii proprietari ai unei păduri - fără a avea contribuţii pentru plantare, îngrijire şi pază -, au ca scop doar valorificarea cât mai rapidă a masei lemnoase şi terenului în vederea unor interese imobiliare", a declarat Dragomir.
Sursa citată a ţinut să sublinieze şi impactul negativ rezultat ca urmare a reducerii suprafeţei împădurite, amintind câteva dintre efectele nocive ale defrişărilor precum: inundaţiile, schimbările climatice, emisiile de gaze cu efect de seră sau distrugerea şi dispariţia unor ecosisteme.

"Voi face tot ce este posibil pentru a înmulţi numărul arborilor din Brăila"

"În fiecare vară brăilenii merg să se recreeze în zonele special înfiinţate inclusiv în pădurea Stejaru pe malul Lacului Sărat, deoarece în pădure este aer curat şi după stresul cotidian pădurea ne aduce liniştea şi relaxarea necesare unei noi săptămâni de lucru. Un vechi proverb românesc spune că omul trebuie să planteze un pom, să construiască o casă şi să facă un copil. Am îndeplinit aceste condiţii existenţiale, iar la plantarea de pomi sunt campion. Am început plantarea în clasele primare în pădurea de lângă Staţia Peco Lacu Sărat, am continuat cu sute de pomi fructiferi şi am participat la plantări organizate de Primăria Brăila. Sunt adeptul plantării de arbori şi nu al defrişării. Voi face tot ce este posibil pentru a înmulţi numărul arborilor din Brăila şi nu voi susţine niciodată defrişările", a mai adăugat deputatul.
Totodată, Dragomir a susţinut că persoanele interesate de realizarea unui ansamblu social - sportiv se pot reorienta oricând către o altă zonă a oraşului. "Investitorii, dacă sunt serioşi, se pot orienta către marile suprafeţe din Brăila rămase în paragină după falimentul operatorilor economici: PAL Brăila, platforma Armonia, etc. iar dacă sunt interesaţi doar de vânzarea lemnului şi terenului înseamnă că sunt doar speculanţi imobiliari", a conchis sursa citată.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro