• Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” organizează, începând cu data de 19 februarie 2018, o serie de activităţi dedicate sărbătorii tradiţionale româneşti de Dragobete, în colaborare cu mai multe şcoli din municipiul şi judeţul Brăila, sub genericul Dragobete - Cap de Primăvară
Luni, 19 februarie, Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” organizează, la Şcoala Gimnazială Şuţeşti, o activitate dedicată sărbătorii tradiţionale româneşti de Dragobete, în cadrul proiectului “Suţeşti între tradiţie şi actualitate/ Şuţeşti maskar tradicia vi somvaxutnipen”. Astfel de acţiuni se vor desfăşura de către Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” şi în alte unităţi de învăţământ.
Pe data de 22 februarie, la Şcoala Gimnazială Unirea; pe 23 februarie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Brăila, în cadrul Cercului de Etnografie “Liviu Mihăilescu”; pe 26 februarie, la Centrul Social Multifuncţional Lacu Dulce, în cadrul proiectului “Prin Cultură, mai aproape de copiii din Lacu Dulce”; tot pe 26 februarie, la Şcoala Gimnazială Cazasu, în cadrul proiectului “Paşi spre cunoaştere”.
Proiectul realizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Cazasu se va desfăşura în mai multe etape, în perioada februarie – mai 2018 şi include activităţi diverse: Dragobete - Cap de Primăvară, însemnând confecţionarea păpuşilor de Dragobete; Baba Dochia împleteşte firul de mărţişor - atelier de confecţionat felicitări handmade şi mărţişoare; expoziţie cu mărţişoare vechi şi noi; Urcuş către Învierea Domnului - Atelier de pictură; vizitarea Secţiei Etnografie a Muzeului de Istorie;Tablou de familie - Fotografiile mele - familia mea; Prezentare de film documentar; De vorbă cu bătrânii satului şi vizită la meşteri populari din comuna Cazasu.
Coordonatori ai acestui program sunt dr. Br絜duşa Ilie, muzeograf la Muzeul Brăilei 鼎arol l・, şi Lilia Florea, profesor la Şcoala Gimnazială Cazasu.