Mergi la conţinutul principal

Dragobete-Cap de Primăvară

• Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” organizează, începând cu data de 19 februarie 2018, o serie de activităţi dedicate sărbătorii tradiţionale româneşti de Dragobete, în colaborare cu mai multe şcoli din municipiul şi judeţul Brăila, sub genericul Dragobete - Cap de Primăvară

 

Luni, 19 februarie, Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” organizează, la Şcoala Gimnazială Şuţeşti, o activitate dedicată sărbătorii tradiţionale româneşti de Dragobete, în cadrul proiectului “Suţeşti între tradiţie şi actualitate/ Şuţeşti maskar tradicia vi somvaxutnipen”. Astfel de acţiuni se vor desfăşura de către  Secţia “Etnografie” a Muzeului Brăilei “Carol I” şi în alte unităţi de învăţământ.

Pe data de 22 februarie, la Şcoala Gimnazială Unirea; pe 23 februarie, la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Brăila, în cadrul Cercului de Etnografie “Liviu Mihăilescu”; pe 26 februarie, la Centrul Social Multifuncţional Lacu Dulce, în cadrul proiectului “Prin Cultură, mai aproape de copiii din Lacu Dulce”; tot pe 26 februarie, la Şcoala Gimnazială Cazasu, în cadrul proiectului “Paşi spre cunoaştere”.

Proiectul realizat în colaborare cu Şcoala Gimnazială Cazasu se va desfăşura în mai multe etape, în perioada februarie – mai 2018 şi include activităţi diverse: Dragobete - Cap de Primăvară, însemnând confecţionarea păpuşilor de Dragobete; Baba Dochia împleteşte firul de mărţişor - atelier de confecţionat felicitări handmade şi mărţişoare; expoziţie cu mărţişoare vechi şi noi; Urcuş către Învierea Domnului - Atelier de pictură; vizitarea Secţiei Etnografie a Muzeului de Istorie;Tablou de familie - Fotografiile mele - familia mea; Prezentare de film documentar; De vorbă cu bătrânii satului şi vizită la meşteri populari din comuna Cazasu.

Coordonatori ai acestui program sunt dr. Br絜duşa Ilie, muzeograf la  Muzeul Brăilei 鼎arol l・, şi Lilia Florea, profesor la Şcoala Gimnazială Cazasu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro