Mergi la conţinutul principal

Dragnea, tentativa de asasinat şi părerile politicienilor brăileni

• preşedintele PSD Liviu Dragnea a afirmat, recent, într-un interviu acordat postului Antena 3, că s-a încercat asasinarea lui anul trecut, în aprilie, şi a afirmat că trăim “într-un stat parţial mafiot” • preşedintele executiv al PSD Brăila, Aurel Simionescu, nu a dorit să comenteze prea mult declaraţia liderului său de partid, precizând doar că uneori în discursurile politice fiecare mai “pune un cuvânt mai dur” • deputatul Emilia Meiroşu a lansat un atac la adresa lui Dragnea, solicitându-i “să nu mai arunce cu noroi” şi să rezolve adevăratele probleme • preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, consideră că Dragnea îşi bate joc de toţi românii prin astfel de afirmaţii

 

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, într-un interviu acordat Antena 3, că s-a încercat asasinarea lui anul trecut, undeva în luna aprilie. Tot cu această ocazie, preşedintele Camerei Deputaţilor a vorbit despre influenţa “statului paralel” şi a “mafiei”, aducând în prim-plan faptul că în România se petrec o serie de afaceri dubioase la nivelul multinaţionalelor, amintind printre altele şi de diferite forme de trafic ilegal. “S-a încercat asasinarea mea. Am avut o tentativă anul trecut. În aprilie. Au venit patru străini, au fost cazaţi la Athenee Palace, din ce mi s-a spus. Au stat trei săptămâni aici. Am scăpat. Au ajuns în preajma mea. Asta nu înseamnă că mi-am luat pază sau că o să-mi iau. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3. Afirmaţie care, pe bună dreptate a stârnit un val de reacţii atât din partea instituţiilor abilitate cât şi din partea performerilor politici. Lucru valabil şi pe scena politică locală.

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” în legătură cu afirmaţiile grave făcute de liderul PSD, preşedintele executiv al organizaţiei judeţene a partidului, Aurel Simionescu, nu a dorit să comenteze foarte mult, subliniind că îi este greu să aprecieze opinia unei alte persoane. Chiar şi aşa, PSD-istul nu a negat că uneori discursurile politice pot fi uşor exagerate şi că se mai introduc expresii mai dure pentru a capta atenţia auditorilor.

“Nu! Deja intrăm într-o zonă pe care nu pot să o apreciez. Astea sunt spusele dumnealui. Dumnealui ştie mai bine. Eu ce pot să mai spun? Exprimările astea cu «statul mafiot» le-am văzut şi de stânga şi de dreapta, aşa că nu ştiu în ce măsură ele sunt sau nu sunt reale. Dar mi se pare că exprimările de genul acestea sunt într-un format din acesta... fiecare când are ceva de spus pune un cuvânt mai dur acolo în exprimarea lui. Dar nu pot să mă pronunţ. Lucrurile sunt mai mult decât sensibile. Este vorba despre o percepţie personală totuşi. Eu nu pot să mă pronunţ. Dar dacă este aşa într-adevăr, nu putem să neglijăm situaţia. Capătă nişte nuanţe care pot deveni periculoase”, a declarat Simionescu.

 

Emilia Meiroşu, atac dur la adresa lui Dragnea pe Facebook

Deputatul independent Emilia Meiroşu (membru Pro România, plecată recent din barca PSD) nu a ratat ocazia de a-şi critica din nou fostul şef de partid, pe Liviu Dragnea. Aceasta s-a arătat stupefiată după ce Dragnea a vorbit la televizor despre “România - stat mafiot”, precizând că dacă situaţia este într-adevăr atât de neagră, discursurile politice nu îşi mai au rostul şi că liderul partidului aflat la guvernare ar trebui să se ocupe mai bine de luarea de măsuri în folosul cetăţenilor.

“Ieri, 21.08.2018, dl. Dragnea a recunoscut ceea ce românii de bună-credinţă simt şi trăiesc în fiecare zi: România-stat mafiot. Dincolo de gravitatea afirmaţiilor pentru politicile publice şi pentru politica externă a României, afirmaţia vine de la un om puternic, cu acces la informaţii, deci: România e un stat mafiot. Vă reamintesc faptul că în 2016 cetăţenii acestei ţari ne-au votat să schimbăm aceste lucruri. România este căpuşată de mai multe sisteme mafiote. Ce aţi făcut să opriţi mafia ţigărilor, mafia cerealelor, mafia supermarketurilor, mafia fisclă din vămi (cu cât a crescut încasarea taxelor în vămi?), mafia din cauza căreia nu avem autostrăzi, mafia traficului de persoane (fetele au ajuns să fie convinse că prostituţia în ţari din UE le salvează pe ele şi soţii lor!), mafia care a acaparat un oraş (Ţăndărei e ultimul exemplu, sunt multe altele), mafia lemnului, mafia resurselor minerale etc? Toate acestea se întâmplă cu complicitatea multor funcţionari ai statului”, îi reproşează Meiroşu lui Dragnea.

Aceasta a precizat că în 2013 - 2014 prin măsurile adoptate se ajunsese la o stabilitate în ceea ce priveşte eliberarea bonurilor fiscale indiferent de valoarea produselor achiziţionate, însă acum situaţia i se pare scăpată de sub control.

“Chiar si 0,5 lei pentru o pâine (atât costa pâinea) acum trebuie să ne uităm chiar şi la supermarket pe bon că ni se încasează alte preţuri sau de 2 ori acelaşi produs. Afirmaţia dumneavoastră este cea mai gravă din istoria politicii României. Când am auzit afirmaţia m-am gândit că aţi pregătit deja marea bătălie! Aceste sisteme au creat starea deplorabilă, disoluţia moralei acestui neam. Vă rog să sfătuiţi dv. profesorii, preoţii şi părinţii cum să educe tinerii în spiritul muncii, să îi convingă de faptul că şcoala şi munca reprezintă valorile solide ale vieţii frumoase. Stiţi dv. că tinerii care învaţă, învaţă cu un singur gând: să plece cât mai departe de România, ştiţi că tinerii care au preluat cel mai uşor model de a câştiga bani au ajuns să-şi trimită soţiile să se prostitueze în UE şi ei stau acasă şi aşteaptă banii?! Înţelegeţi cât de gravă este afirmaţia dv. în contextul în care ea nu este urmată de acţiune?! Şi cum aţi putea să acţionaţi când doar ce aţi adus şi Jandarmeria într-un conflict inutil?! Dacă vreţi să vă asumaţi rolul eroic, salvatorul, rezolvaţi aceste sisteme care sufocă ţara, nu aruncaţi cu noroi!”, a mai scris Meiroşu.

 

Dănăilă susţine că Dragnea îşi bate joc de toţi românii

Preşedintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a afirmat că ceea ce Liviu Dragnea numeşte încercare de asasinat politic, lui personal îi miroase ca o altă intoxicare marca PSD pentru a distrage atenţia de la probleme cu adevărat importante de care românii se lovesc zilnic. Acesta a afirmat în mai multe rânduri că Dragnea nu face altceva decât să îşi bată joc de toţi românii, indiferent de partidele pe care aceştia le susţin. În acest context, el a ţinut să amintească de gravitatea apariţiei pestei porcine în judeţul Brăila, făcând precizarea că subiecte importante precum acesta nu intră în atenţia social-democraţilor. Mai mult, a atras atenţia că din cauza modului greşit în care s-a acţionat, Uniunea Europeană nu va acorda ajutoarele financiare pentru ca proprietarii porcilor eutanasiaţi să fie despăgubiţi.

“Mie mi se pare o bătaie de joc la adresa românilor până la urmă. Chestiunile de genul ăsta şi intoxicările trebuie să înceteze. Pentru că prin intoxicări şi prin ducerea subiectului într-o altă zonă am ajuns în situaţia în care suntem şi problemele din economie uşor-uşor încep să se vadă. Dar până la urmă, vorbim despre un om care are probleme cu Justiţia, care încearcă într-un fel sau altul să îşi scape pielea cum poate mai repede şi care ar face orice, ar sacrifica orice, inclusiv stabilitatea ţării doar ca să scape el. Asta pot spune despre afirmaţia lui Liviu Dragnea. Repet, mi se pare o bătaie de joc la adresa tuturor românilor, indiferent cu ce partid empatizează. Într-o ţară democratică, membră a Uniunii Europene, membră NATO nu cred că este posibil la un astfel de nivel să se pună problema unor chestiuni de genul ăsta. Încearcă să îşi creeze un duşman ca după aia să se lupte cu el. Dar realitatea din ţară nu o vede. Realitatea din sănătate, din agricultură. Judeţul nostru este afectat de pesta porcină şi, din păcate, cei de la Bucureşti, Guvernul nu a dispus niciun fel de măsură. Aşteptau bani de la Uniunea Europeană pentru despăgubiri pe care ar trebui să le acorde oamenilor ai căror porci au fost omorâţi şi Comisia Europeană le-a scris că nu vor primi despăgubiri pentru că nu au respectat procedura de sacrificare, procedura de prevenţie în astfel de cazuri. Asta e realitatea! Ar trebui să vadă ce facem cu situaţiile astea!”, a conchis Dănăilă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro