Mergi la conţinutul principal
De ce vrei în Parlament, stimate candidat?

Dragi brăileni, sunt un patriot

• declară Marian Ilie, candidat pe locul 1 la Senat pe listele PRM Brăila

 

A început campania electorală! Parlamentarii care mai vor un mandat şi-au prezentat deja rapoartele de activitate. Dacă brăilenii au fost sau nu mulţumiţi de activitatea lui Mihai Tudose(PSD), Ion Rotaru(PSD), Vasile Varga(PNL) şi Marioara Nistor(PMP) rămâne de văzut la vot. Pe lângă aceştia însă, sunt o mulţime de alţi candidaţi pe locuri posibil eligibile pe listele partidelor mai mari sau mai mici. De ce vor să candideze? Ce-i recomandă din propria biografie să aspire la un loc în Parlamentul României? De ce i-am vota noi, brăilenii? Trei întrebări simple la care aşteptăm răspunsuri din partea candidaţilor la adresele monica@obiectivbr.ro şi alexandru_necula86@yahoo.com

Ieri, patru candidaţi ne-au trimis propriile răspunsuri. Le vom face publice în ordinea în care le-am primit.

 

Ca fost analist şi diplomat militar, n-am făcut politică. Am jurat credinţă Patriei şi Poporului - şi mi-am respectat jurământul. De fapt l-am avut şi îl am în adâncul fiinţei, iar cititorii cărţilor mele şi sutele de corespondenţi ai mei de pe Internet s-au convins de asta.

Da, sunt un patriot, aparţin aşadar curentului naţionalist, pe care promotorii globalizării şi victimele canonadei lor manipulativ-informaţionale se străduiesc să-l discrediteze ataşându-i fel de fel de etichete negative. Nu suntem extremişti, nu suntem xenofobi, nu suntem fascişti şi nicicum altfel ne cataloghează ei. Iubim ţara asta, ajunsă o "colonie la periferia Europei" şi aflată în prag de colaps, odată cu noua Uniune din care face parte - cea a Consiliului Europei, amintind de fosta Uniune a Sovietului Suprem.

Aşa cum s-a-ntâmplat după toate cataclismele istorice, România trebuie reclădită. Şi trebuie reclădită din temelii. Împreună cu colegii din Grupul pentru România - între care ţin să evidenţiez nume precum Ec. Dr. Constantin Cojocaru, Prof. Dr. Florin Colceag, Prof. Florin Zamfirescu, Prof. Dinu C. Giurescu, Ilie Şerbănescu, Ilie Bădescu etc. - am apreciat că proiectul de ţară propus de Mişcarea pentru Constituţia Cetăţenilor şi Partidul Poporului (PP-LC), intitulat chiar "Constituţia Cetăţenilor" reprezintă exact temelia necesară pentru reclădirea unui stat naţional, suveran, independent, modern, în care întregul potenţial al poporului român să poată fi valorificat în propriul său interes.

Nu oblig pe nimeni să creadă ceea ce cred eu, respect convingerile celorlalţi, dar îi rog pe alegătorii brăileni - mai ales pe cei care nu au intenţia să meargă la vot - să mediteze şi să se convingă că Partidul România Mare, pe a cărui listă candidez, va milita în Palamentul României pentru schimbarea de fond a societăţii româneşti, aşa cum am schiţat-o mai sus. Trebuie să ştiti, dragi brăileni, că bună parte din ceea ce vă propunem noi prin Constituţia Cetăţenilor şi Legea Cojocaru s-a înfăptuit deja în alte ţări foste socialiste, cum este R. Cehă, evidenţiată în statistici ca fiind ţara cu cel mai scăzut indice de sărăcie din Europa - peste ţările Scandinavice, Germania, Elveţia etc. Aşadar, se poate!

Având în vedere că unul din poemele din volumul meu “Cuvintele, ah, cuvintele!!!...” (Bucureşti, Editura Betta, 2015) se intitulează chiar “Brăilogând”, urez tuturor alegătorilor brăileni sănătate, bucurii şi prosperitate.

 

Cu cele mai înălţătoare  brăilogânduri,

Marian Ilie,

Candidat pentru Senat al  Partidului România Mare

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro