Mergi la conţinutul principal

Draghincescu ar putea fi inlaturata de la conducerea DAPT

Primaria municipiului pregateste o modificare substantiala de structura la Directia Administratiei Pietelor si Tirgurilor (DAPT) Braila, care vizeaza separarea activitatii realizate pe partea de piete, de cea de agrement. Astfel, directorul DAPT Simona Draghnicescu nu a scapat de proiectata separare a activitatii care cuprinde administrarea Oraselului Copiilor si Parcului Zoo de partea de administrare a pietelor si oborului din municipiu, anuntata si operata, la nivel de decizie, pentru prima data, de fostul primar Constantin Cibu si de fostul Consiliu Local. La acel moment, Draghincescu a acuzat ca masura ar fi, de fapt, o intentie de razbunare personala a primarului (fostul sau coleg de partid, de la PNL) si o dorinta de a o inlatura, printr-o spoiala de forma legala, de la conducerea DAPT, prin reorganizarea Directiei si, implicit, organizarea unui nou concurs pentru functia de director. Ironia sortii, acum schimbarile sint coordonate de primarul pe care ea l-a sustinut in campania electorala in turul II, impotriva lui Cibu si de viceprimarul Stanel Necula, proaspat coleg de partid (la PDL), cu directorul DAPT.
Viceprimarul Necula ne-a dat, ieri, citeva detalii cu privire la modul in care noua conducere a Primariei vede aceasta chestiune: "Prin modul in care gindim organigrama si structuram serviciile conexe Primariei, luam in calcul schimbarea statutului acestei Directii. Ne gindim sa formam o directie de agrement cu Gradina Zoologica, Oraselul Copiilor, la care se va adauga si patinoarul ce va fi dat in folosinta in decembrie, iar statutul DAPT se va schimba, va ramine strict o zona de piata, relatia Directiei cu Politia Comunitara si cu serviciul de salubrizare urmind a fi una ca intre societati comerciale. Aceste chestiuni sint inca la nivel de discutii, nu le-am dat o forma finala, probabil o vom discuta in sedinta Consiliului Local Municipal din decembrie, pe principiul ca toate schimbarile din organigrama se fac concomitent cu modificarile structurilor organizatorice respective".
Intrebat daca s-a luat o decizie in privinta statutului juridic al DAPT, respectiv, directie sau serviciu de utilitate publica, Necula a raspuns ca, dupa opinia sa, acest aspect chiar este nesemnificativ: "Din punctul meu de vedere, nu este nici o diferenta majora intre cele doua feluri de organizare si daca problema este cum se numeste conducatorul acestei institutii, sef serviciu sau director, eu zic ca nu este atit de important. Este inca un punct in discutie, dar noi vrem ca aceasta directie sa se autofinanteze si sa genereze chiar venituri pentru Primarie. Formula in care se va realiza acest lucru inca nu este definitivata, sint mai multe propuneri si trebuie sa alegem una cu atentie".
Necula a mai precizat ca in momentul in care se va opera aceasta schimbare se va da concurs si pentru postul de director sau sef serviciu, in functie de statutul pentru care se va opta pentru actuala Directie a Pietelor.

"Eu am vazut cum se dau concursurile in Primarie si nu vreau sa fiu minjita in asemenea chestiuni"

In ceea ce o priveste, directorul DAPT, Simona Draghincescu, aflata acum in concediu fara plata, ne-a declarat, ieri, ca este o idee foarte buna separarea activitatilor respective si infiintarea unei directii care sa se ocupe strict de partea de agrement. Ea nu este insa deloc sigura ca este o idee buna si cea privind organizarea unui concurs pentru ocuparea postului de director sau sef serviciu, la ceea ce mai ramine in administarea DAPT, dupa separare: "Este o idee foarte buna, pe care eu am sustinut-o si in campania electorala. E adevarat ca atunci cind s-a discutat despre acest lucru, pe vremea lui Cibu, am protestat, dar nu pentru ca nu as fi fost de acord cu separarea activitatii pietelor de Parcul Zoo si Oraselul Copiilor, ci pentru ca acestea din urma erau transferate la DAGL, care avea conturile blocate. Nu am fost de acord cu acest lucru pentru ca nu mi s-a parut normal sa-si bata cineva joc de munca atitor oameni, lipsind de finantare Oraselul Copiilor si Parcul Zoo. Mi se pare corect sa se reorganizeze DAPT si sa se infiinteze un serviciu sau o directie care sa se ocupe strict de partea de agrement, cu buget separat, care sa se autofinanteze. Sa faca acest lucru, sa preia si Consiliul Local Municipal proiectul de la Ministerul Mediului, privind modernizarea Parcului Zoo, sa achite si partea de cofinantare si nu am nimic impotriva". Intrebata daca este interesata sa participe la concursul pentru ocuparea postului de director sau sef serviciu la Piete sau, eventual, la viitoarea directie de agrement, Draghincescu a spus ca se va gindi la acest lucru, dar nu este sigura ca va fi necesar un nou concurs la ce mai ramine din DAPT: "Nu stiu daca voi participa la concurs, ma mai gindesc. Dar nu sint sigura ca trebuie sa se dea concurs pentru Directia Pietelor, dupa aceasta reorganizare. Nu stiu daca domnul Necula a facut parte din vreo reorganizare vreodata, dar eu am facut multe reorganizari la viata mea si nu a trebuit sa organizez concursuri noi. Depinde de reorganizare. In definitiv, ei nu schimba nimic, doar dau la o parte activitatea ce tine strict de administrarea Oraselului Copiilor si Parcul Zoo. Asa, daca organizeaza concurs pentru postul meu, trebuie sa ne dea pe toti afara, inseamna ca desfac contractul de munca la toata lumea. Sint multe chestiuni de discutat aici, pe Codul Muncii. Oricum, si daca se da concurs, nu pot sa ma dea afara, trebuie sa-mi ofere un post. Pe de alta parte, eu am vazut cum se dau concursurile in Primarie si nu vreau sa fiu minjita in asemenea chestiuni. Daca voi constata ca acest posibil concurs se da pe bune, atunci poate voi participa. Daca nu, nu".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro