DR. UDOR NEGRARU VIORICA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

DR. UDOR NEGRARU VIORICA

Sunt DR. UDOR NEGRARU VIORICA medic primar gastroenterologie-hepatologie si boli interne , cu competenta in ecografie generala.,prin care functioneaza in policlinica nr. 3, cabinet nr28 (langa spitalul Sf. Spiridon) si pe str. Calea Galati nr 340 bl 4 parter ( langa stadionul Progresul)
Ofer urmatoarele servicii;
-consultatii pentrudepistare, diagnostic si tratament al hepatitelor cronice.
-consultatii de gastro-enterologie- hepatologie si boli interne;( internari in spital,concedii medicale, eliberare retete compensate , referate pentru comisii de expertiza.)
-ecografie generala si abdominala (ficat ,colicist, cai biliare, pancreas, splina,rinichi, prostata si organe genitale)
-EKG
- oscilometrie
Gastroenterologia-hepatologia constituie unul dintre cele mai actuale domenii ale medicinii moderne. S-a impus si desvoltat in ultimul timp ca specialitate de mare interes datorita incidentei mereu in crestere a bolilor digestive si hepatice, a formelor uneori grave la care se poate ajunge
Dela bolile esofagului,stomacului,intestinului subtire si gros, vezica biliara, cai biliare, la bolile glandelor anexe- pancreas, ficat, , gastroenterologia-hepatologia cuprinde astazi o paleta mare de suferinte din ce in ce mai frecvent intalnite la toate categoriile de varsta..
Pentru bolile gastro-intestinale, colicistita ,cai biliare, pancreas, etc primul semn de alarma este durerea(important este de stabilit sediul, circumstanta in care a aparut, durata), greata (cu sau fara varsaturi ), tulburari de tranzit (constipatie sau diaree), diminuarea apetitului, etc.
Pentru a afla cauza suferintei noastre si pentru a o trata se impune prezentarea imediata la medical specialist gastroenterolog
In urma unui examen clinic amanuntit , a unei ecografii abdominale si a unor alte investigatii de specialitate , se stabileste diagnosticul. Pentru aceste afectiuni pe langa tratamentul indicat de specialist gastro-enterolog , este foarte important regimul igieno-dietetic. In ultimi ani s-a constatat ca dieta, comform datelor medicale moderne inregistreaza succese insemnate in terapie, inclusiv vindecarea unor afectiuni digestive( enteropatia glutenica)
Este important de stiut ca in prescrierea dietei unui bonlav digestiv sunt in general importante urmatoarele; alimentatia suficient caloric,echilibrata in vitamine,minerale , proteine,glucide si lipide.;
Respectarea regulilor de igiena alimentara(orar, masticatia, ambient)
-modul de preparare si prezentare a alimentelor si individualizarea regimului. Toate acestea le veti afla dela specialistul gastro-enterolog si va vor ajuta la dobandirea si pastrarea sanatatii.
O alta categorie extrem de raspandita si importanta a bolilor digestive este reprezentata de hepatitele cornice.
Prin incidenta mult crescuta in ultimul timp, hepatitele cornice constituie o problema de interes national.
Depistarea si tratarea hepatitelor reprezinta prioritate a politicii sanitare actuale in tara noastra.
In intreaga lume aproximativ 3% din populatia mondiala, este infectata cu virusii hepatitei C si B..
Prin numarul mare de ordinal sutelor de milioane de purtatori cronici inactivi se constituie un rezervor imens ca sursa de raspandire a bolii
Cunoasterea cailor de transmitere, a sediului rezervorului de virusi a dus la cautarea si aplicarea masurilor care, aplicate corect si continu, a codus la reducerea transmiterea infectiei
Gradul mare de raspandire ,cronicizarea si progresiunea spre ciroza si cancer hepatic, ridica probleme deosebite.
Pentru depistarea bolii este nevoie de o monitorizare permanenta a persoanelor cu grad mare de risc de imbonlavire( care ar putea fi infectate in urma unor tranfuzii,transplant de organe, administrare de droguri intravenos sau dializa.). Acest screening ar trabui sa duca la depistarea celor infectati dar asimptomatici, ceea ce ar limita raspandirea bolii.
Pentru fiecare dintre noi sanatatea este bunul cel mai de pret. Trebuie sa avem grija de sanatatea noastra;( oboseala nemotivata, respingerea donatorilor voluntari in urma controlului de laborator, teste functionale hepetice modificate,transfuzii inainte de 1992, icter, sunt semnale de alarma care trebuie sa ne trimita imediat la specialistul gastroenterolog.
Un examen clinic amanuntit, o ecografie abdominala, coroborate cu cu rezultatul unor complexe analize de laborator si mai ales competenta si experienta medicului specialist precizeaza diagnostcul si mai ales conduita necesara, tratamentul medicamentos si regimul igieno dietetic,
Diagnosticul si tratamentul precoce si corect poate opri evolutia bolii..Neglijata hepatita cronica virala evoluiaza spre ciroza sau cancer hepatic.
Alcoolismul este unanim recunoscut ca factor esential in progresia bolii.
Hepatitele cornice virale, reprezinta o problema serioasa si grava de sanatate la nivel national si mondial cu un mare impact economic si social.
Asa ca la cel mai mic semn de alarma prezinta-te la medicul gastroenterolog si nu uita ca - DACA SANATATE NU E NIMIC NU E.
TRAIESTA ASTAZI CA SI CAND AI MURI MAINE.
MUNCESTE ASTAZI CA SI CAND AI TRAI O VESNICIE

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro