Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Dr. Stefan Carol nu a fost gasit vinovat de moartea gravidei de 33 de ani

Agresat de familia Niculinei Dinu, care a decedat la 33 de ani in Spitalul de Obstetrica - Ginecologie, in urma unui soc toxico-septic la 27 septembrie 2004, cind tinara era insarcinata in 8 saptamini, dr. Stefan Carol, medicul care a avut-o in ingrijire a fost gasit nevinovat, potrivit concluziilor Institutului de Medicina Legala.
Dr. Ioan Florin, presedintele Colegiului Medicilor din Braila, ne-a spus ca, indiferent de psihoza creata la vremea respectiva, cind dr. Carol a si fost batut de familia tinerei, care avea convingerea ca medicul este de vina pentru decesul acesteia, singurele concluzii elocvente sint trase de Institutul National de Medicina Legala. Concluziile IML sint ca moartea femeii a fost neviolenta; ea s-a datorat unei pancreatite cronice survenite in evolutia sarcinii, cit si unei hepatite cronice ignorate si necunoscute de catre pacienta, de unde rezulta ca nu a fost culpa medicala.
Reamintim ca, pe 27 septembrie 2004, Niculina Dinu, 33 ani, din Braila, gravida in 8 saptamini, a murit in Spitalul de Obstetrica-Ginecologie in urma unui avort toxico-septic. Tinara ajunsese la Maternitate cu stari de rau, varsaturi si pierderi de singe pe 25 septembrie, iar dr. Stefan Carol, care a internat-o, a etichetat cazul ca disgravidie. Pentru ca pacienta si-a manifestat dorinta de a mentine sarcina, i s-a administrat tratamentul corespunzator si i s-a efectuat analizele uzuale, care erau in parametri normali, inregistrindu-se o usoara anemie. Desi, initial, totul parea ca intra pe fagasul normal in mentinerea sarcinii, la scurt timp, femeia a facut hemoragie, a pierdut foarte mult singe si a fost chiuretata. Starile de rau au alternat cu cele favorabile pina in dimineata zilei de 27 septembrie, cind Niculina Dinu a facut soc toxico-septic si stop cardio-respirator, cazul fiind inregistrat ca avort provocat, cu soc toxico-septic.
Pacienta a fost operata, dar evolutia ei a fost din ce in ce mai grava si a fost conectata la aparatele de respiratie si ventilatie dupa ce i s-au administrat toate medicamentele necesare. Cu toate eforturile depuse de medicii Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, intoxicatia toxico-septica a fost urmata de un icter masiv si singerare pe sonda gastrica, iar Niculina Dinu a decedat, la numai 33 de ani. Ingrozite de nenorocirea ce se abatuse asupra lor, rudele femeii si-au descarcat tot necazul asupra medicului care o operase, in timp ce acesta intentiona sa asiste la autopsie.
Incidentul s-a produs chiar in fata morgii Serviciului de Medicina Legala, unde era depus trupul femeii. Neputind sa-si stapineasca furia, rudele dezlantuite au tabarit pe dr. Stefan Carol, pe care il considerau vinovat de producerea tragediei si l-au batut. Cu nasul spart, dr. Carol a fost dus la Urgente si internat ulterior, in Sectia Chirurgie a Spitalului Judetean de Urgenta, locatia din Hipodrom.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii