Mergi la conţinutul principal

Dr. Isvoranu, acuzat de malpraxis de stăpânul unui câine pitbull

În urma publicării articolului "Dr. Isvoranu, agresat de stăpânul unui Pitbull" în ediţia din 26 noiembrie 2014 a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", am fost contactaţi la redacţie de stăpânul câinelui, Cristian Rîşnoveanu. Acesta a formulat un drept la replică, pe care-l dăm publicităţii integral:
"În urma articolului apărut în ziarul Obiectiv din data de 26 noiembrie 2014, în care sunt acuzat de violenţă fizică şi verbală de către «cunoscutul» (?!) doctor Isvoranu şi asociaţii săi, am solicitat un drept la replică în ziarul dvs, pentru că numele meu a fost afectat în mod abuziv în urma afirmaţiilor mincinoase propagate de către mai sus-numitul medic veterinar.
Faptele stau în mod evident în alt fel. L-am cunoscut pe veterinarul Isvoranu în anul 2013, când i-am cerut să-mi trateze câinele care părea să fie bolnav. Acest veterinar i-a pus un diagnostic greşit câinelui meu şi, în urma acestui diagnostic greşit, i-a aplicat un tratament contra râiei pe parcursul anului 2013. Suma plătită pentru cele două tratamente greşite a fost de 1.400 de lei, adică 700 de lei per tratament. Există martori cu nume şi prenume care pot confirma negru pe alb că tratamentele au fost plătite şi aplicate. Mai mult decât atât, camerele din incinta cabinetului pot confirma spusele mele. Doctorul nu a negat niciodată că a tratat de râie câinele. Pot spune că nu am primit niciun bon fiscal, nicio chitanţă ştampilată, nimic. Evaziune fiscală. Asta face «cunoscutul» medic veterinar Isvoranu. În anul următor, 2014, am remarcat că animalul meu de companie prezenta aceleaşi răni pe labe şi la urechi. Intrigat, i-am cerut unui amic să se ducă să reia tratamentul. În acel moment, nu ştiam că diagnosticul a fost complet greşit. Într-o primă instanţă, un alt doctor i-a aplicat tratamentul după ce am discutat telefonic cu el şi i-am confirmat că-i voi plăti, la fel cum făcusem şi în urmă cu un an de zile, dar cu menţiunea că voi face plata la sfârşitul administrării injecţiilor de data asta. Mai târziu am aflat că acel medic veterinar se numeşte Nica.
Articolul dvs conţine mai multe inexactităţi. Una dintre ele ar fi ora la care l-aş fi înjurat şi bruscat pe doctorul Nica. A fost după amiază, pentru că dimineaţa am fost cu câinele meu la alţi veterinari care au declarat sus şi tare că pitbullul meu nu suferă de râie şi nici nu a suferit vreodată. Am încercat să le cer un document prin care să ateste că pitbullul este sănătos şi «cunoscutul» Isvoranu a pus un diagnostic eronat, dar niciunul dintre ei nu a vrut să-şi dea în gât colegul pentru incompetenţă profesională. Asta spune multe despre deontologia medicilor veterinari din oraşul Brăila. Mai mult decât atât, discutând şi cu alte persoane care şi-au tratat animalele de companie la acelaşi cabinet veterinar, acestea s-au plâns de calitatea actului medical executat de veterinarul Isvoranu care nu face altceva decât să le ia banii pe tratamente scumpe şi eronate. Şi fără bon fiscal, evident.
Aflând aceste lucruri, m-am dus la cabinetul veterinar după-amiaza şi într-adevăr am scos botniţa pitbullului, dar fără nicio o intenţie agresivă. Câinele era agitat şi am reuşit cu greu să-l stâpânesc să nu-l muşte pe veterinarul Nica. Am scos botniţa pentru a-i arată că avem de a face cu un caz de malpraxis. Atât. Nu l-am asmuţit asupra lui, dovadă că Nica nu a depus nicio plângere împotriva mea.
În ziua de 12 mai 2014 m-am prezentat din nou la cabinetul medicului Isvoranu pentru a rezolva problema pe cale amiabilă. În acel moment, pe hol, acesta a devenit arogant şi a continuat să afirme că pitbullul este bolnav de râie şi că trebuie să-i achit contravalorea tratamentului aplicat în cele 2 zile.
Este imposibil să-l fi lovit cu capul în gură în prezenţa atâtor oameni care erau pe holul cabinetului şi a camerelor de filmat. Chiar şi a Poliţiei de faţă. Nimic nu este mai fals. Am devenit nervos, cum e şi firesc când cineva încerca să-ţi ia banii pe un tratament fals şi îi face avansuri soţiei tale, dar nu l-am lovit, nu l-am bruscat. Poate că am vorbit cu precipitaţii, dar asta nu e nicio crimă.
Nu pot încă divulga public numele persoanelor care s-au plâns de tratamentele «cunoscutului» doctor Isvoaranu, pentru că acestea sunt probe la dosar şi nici numele medicului veterinar care a certificat că doctorul Isvoranu a aplicat un tratament greşit timp de 2 ani, pentru că acesta mi-a cerut în mod expres să nu o fac pentru că sunt colegi de breaslă. Falsa deontologie profesională m-a împiedicat la Consiliul Medicilor Veterinari să obţin un certificat care să ateste că pitbullul este sănătos şi implicit medicul veterinar Isvoranu este un imcompetent, fapt pentru care a trebuit să scot un nou paşaport câinelui, cu data de 14 mai 2014, care atestă că acest câine este perfect sănătos.
Şi vreau să adaug o chestie foarte importantă: faptul că eu am cazier sau nu am cazier, nu are nicio relevanţă în acest caz de malpraxis. Nu e vina câinelui, nici a mea că tratamentul a fost greşit. Nu există între mine şi Isvoranu nicio dispută personală anterioară.
Pot să îmi susţin toate acuzaţiile de mai sus: malpraxis, evaziune fiscală şi comportament indecent oricând şi cu documente, dovadă pentru care am şi depus mai multe plângeri pe numele Isvoranu la Tribunalul Brăila".

Nota redacţiei: Facem precizarea că faptele relatate în articolul menţionat au fost publicate folosind exclusiv informaţiile puse la dispoziţie de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, informaţii care se regăsesc în rechizitoriul întocmit de procurorul de caz (dosar nr. 2905/P/2014). Pe 20 noiembrie 2014, Cristian Rîşnoveanu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi ameninţare, prevăzute de art. 193 alin. 2 Cod penal (parte vătămată Isvoranu Mihai Cristian) şi ameninţare, prevăzută de art. 206 alin. 1 Cod penal (parte vătămată Nica Gabriel). Dosarul penal se află pe rolul Judecătoriei Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro