Mergi la conţinutul principal

Dr. Irina Manolescu s-a întors la Oncologie, la Judeţean

• medicul ieşise la pensie, însă şi-a reluat activitatea cu contract de prestări servicii • acum, secţia funcţionează din nou cu patru doctori

 

Medicul oncolog Irina Gabriela Manolescu s-a întors să profeseze la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pe secţia Oncologie, după ce s-a pensionat. Aceasta a încheiat un contract de prestări servicii, cu conducerea unităţii sanitare. Decizia a venit, cel mai probabil, după ce secţia a funcţionat pe “avarie”, din cauza numărului mic de doctori şi a avalanşei de pacienţi cu afecţiuni oncologice.

Secţia funcţionează acum cu dr. Cosmin Boldeanu – şeful secţiei, dr. Claudia Pleşea, dr. Iulian Turtoi şi dr. Irina Manolescu, numai că unul dintre aceştia este pe picior de plecare, după ce a primit o ofertă bună de la un spital din străinătate, potrivit unor surse din rândul angajaţilor. Oricum, cozile la cabinetele medicilor sunt interminabile încă de la primele ore ale dimineţii.

Reamintim că situaţia de la Oncologie nu este deloc “roz”. Sunt zile în care pacienţii stau şi câte doi într-un singur pat, din cauză că din cele 50 de paturi per total, nu mai este niciunul liber.

Aşa cum ne-a declarat dr. Delia Râşnoveanu, managerul SJU, există deficit şi de asistenţi medicali. Legislaţia actuală prevede un anumit număr de asistente la câte paturi are secţia, fără a ţine cont de nevoile pacienţilor ori de profilul secţiei. Managerul intenţionează să se adrese Ministerului Sănătăţii pentru a cere schimbarea legii în cauză.

Consiliul Judeţean se chinuie să mute Oncologia la fostul Spital 3, în locul secţiei de Cardiologie, iar pe aceasta din urmă, în noua construcţie de pe Buzăului. Reprezentanţii s-au blocat, însă, în procesul de predare-primire a noii secţii de Cardiologie, pentru că “Vamed”, firma care a câştigat licitaţia pentru construirea acesteia, nu are cărţile tehnice. Documentele respective s-ar afla la “Carroponte”, societatea căreia i-a fost subcontractată lucrarea şi care ar refuza să le înapoieze, deoarece “Vamed” ar avea datorii financiare către ea, potrivit preşedintelui CJ, Francisk Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro