Dr. Cristina Stănescu, medic estetician: «Îmbătrânirea pielii este influenţată în special de fumat, consum de alcool şi dieta alimentară neadecvată» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dr. Cristina Stănescu, medic estetician: «Îmbătrânirea pielii este influenţată în special de fumat, consum de alcool şi dieta alimentară neadecvată»

Dr. Cristina Stănescu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, unul dintre cei mai cunoscuţi medici brăileni de altfel, face parte din echipa „West Clinique" încă de la înfiinţare. Aceasta a acordat un interviu pentru cotidianul „Obiectiv - Vocea Brăilei", în care dezvăluie cum ne influenţează aspectul fizic alimentaţia de zi cu zi, dar şi viciile pe care oamenii le au. De asemenea, aşa cum ne-au obişnuit cadrele medicale de la clinică în seria de interviuri publicată până acum, şi dr. Stănescu ne-a spus câteva cuvinte despre noutăţile pe care „West Clinique" le pregăteşte în „bucătăria" proprie pentru pacienţii actuali dar şi cei viitori.
„Mă numesc Stănescu Cristina, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă. Am absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie «Gr. T. Popa» din Iaşi, în anul 1998, după care am făcut un an de stagiu. În perioada 2000 - 2006 am fost rezident în Clinica de Chirurgie Plastică, din cadrul U.M.F. Iaşi. Examenele de medic specialist şi medic primar le-am susţinut la Universitatea de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti. În noiembrie 2011, am obţinut titlul de Doctor în Ştiinţe Medicale la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Am fost preocupată permanent de pregătirea mea profesională. Am absolvit Cursul de Microchirurgie la Iaşi, numeroase cursuri de chirurgie estetică, atât în ţară cât şi în străinătate (Germania, Marea Britanie) şi am participat la numeroase congrese şi work-shop-uri în domeniul medicinii estetice. Am publicat 14 articole în reviste de specialitate din ţară şi din străinătate", a început discuţia reporter - medic.
- De când lucraţi la Clinica „West Clinique" şi de ce?
- Fac parte din echipa Clinicii „West Clinique" încă de la înfiinţare şi a fost o plăcere pentru mine să mă alătur unor profesionişti. Am acceptat oferta doamnei Manager Enciu Maranda din dorinţa de a practica chirurgia estetică, aceste servicii medicale nefiind decontate de către Casa de Asigurări de Sănătate.
- Ce intervenţii puteţi efectua la „West Clinique"?
- În cadrul Clinicii există o sală de operaţii bine dotată în care se pot efectua intervenţii chirurgicale cu anestezie locală şi locoregională: excizia formaţiunilor tumorale cutanate şi subcutanate benigne sau maligne (lipoame, hemangioame, chisturi epidermice, chisturi sinoviale, papiloame, veruci, keratoze, xantelasme, nevi pigmentari, epitelioame bazo- sau spinocelulare, melanoame etc), acoperirea defectelor postexcizionale cu grefe de piele toată grosimea, electrocauterizarea tumorilor benigne (veruci, condiloame etc), aponevrectomia subtotală în Maladia Dupuytren, tratamentul cicatricelor cheloide, tenorafie, neurorafie, extracţie corpi străini, incizie şi drenaj abces, cura chirurgicală a unghiei încarnate şi proceduri de chirurgie estetică, cum ar fi: blefaroplastie, tratamentul ridurilor cu botox, acid hialuronic, minilifting cu fire resorbabile PDO, mezoterapie, tratamente cu PRP, peeling chimic, augmentarea buzelor cu acid hialuronic, tratamente cu Dermapen. În domeniul estetic există o adresabilitate tot mai crescută, ceea ce denotă o preocupare pentru frumuseţea exterioară care poate să reflecte tinereţea interioară. Îmbătrânirea pielii este influenţată de factorii de mediu, în principal de expunerea la radiaţiile ultraviolete, poluarea atmosferică, fumatul, consumul de alcool, dieta alimentară neadecvată şi nu în ultimul rând de factorul genetic. Stresul oxidativ şi radicalii liberi sunt implicaţi în procesul de îmbătrânire. Acidul hialuronic este o componentă naturală a pielii care reţine apa ca un burete, având rolul de a umple delicat ridurile şi de a menţine un nivel optim de hidratare dermică, îmbunătăţind pe termen lung elasticitatea şi tonicitatea pielii. În cadrul clinicii folosim numai produse de calitate, unele conţin lidocaină pentru a reduce durerea la locul injectării. După tratamentele faciale miniinvazive recomandăm creme profesioniste cu un conţinut ridicat în acid hialuronic, aminoacizi, antioxidanţi, minerale şi vitamine care, folosite pe termen lung, cresc tonusul, fermitatea şi luminozitatea pielii.

- Ce proiecte de viitor aveţi?
- În primul rând voi continua procesul de perfecţionare profesională, pentru a fi la curent cu noutăţile din domeniu. Urmează să intrăm într-un proiect de cercetare cu Universitatea din Bucureşti despre care vă vom oferi mai multe detalii după demararea proiectului. Doamna Manager Enciu Maranda a făcut demersurile necesare pentru achiziţionarea unor echipamente medicale care vor permite extinderea procedurilor chirurgicale efectuate în clinică (mastopexie, abdominoplastie, augmentare mamară cu proteze de silicon, liposucţie etc.). De asemenea, se va achiziţiona un echipament medical inovator pentru tratamente faciale.
- Ce pacienţi se adresează clinicii în care vă desfăşuraţi activitatea?
- La început, veneau pacienţi neasiguraţi care doreau servicii medicale de calitate. În prezent avem şi foarte mulţi pacienţi asiguraţi care doresc o rezolvare rapidă şi eficienţă a problemei pentru care se prezintă. Consultaţiile se acordă după un program variabil, pe bază de programări, iar timpul de staţionare în clinică este minim. Pacientele care se prezintă pentru augmentarea buzelor au media de vârstă între 20-30 de ani, iar pacientele care doresc tratamente faciale au o medie de vârstă între 40-50 de ani.
- Ce recomandări puteţi face brăilenilor?
- Recomand brăilenilor să se adreseze cu încredere clinicii „West Clinique" unde vor fi întâmpinaţi de către un personal amabil şi respectuos, iar problemele de sănătate vor fi rezolvate rapid şi eficient de către o echipă de profesionişti.
Dr. Cristina Stănescu, medic primar de chirurgie plastică, estetică şi microchirurgie reconstructivă, vă aşteaptă la „West Clinique", clinica fiind situată pe str. Mihai Eminescu (fostă Republicii), nr. 18, municipiul Brăila.
Nu uitaţi de abonamentele pe care „West Clinique" vi le pune la dispoziţie! Costul unui abonament pentru un adult este de 50 lei/lună, pentru o familie compusă din două persoane (Family) este de 100 lei/lună, pentru o familie cu un copil (Family 1) - 125 lei/lună, iar pentru o familie cu doi copii (Family 2) - 150 lei/lună. în cazul familiilor cu un număr mai mare de copii, se mai adaugă încă 50 lei/copil la preţul abonamentului Family. În cadrul acestor tipuri de abonamente, pacienţii vor beneficia de 3 consultaţii şi două controale gratuite pe an, pentru fiecare specialitate prezentă în „West Clinique". Pentru medicina internă şi pediatrie, numărul de consultaţii şi controale este nelimitat, pacienţii venind la medic ori de câte ori au nevoie. Plata abonamentelor se poate realiza în avans în una, două sau trei rate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro