Dr. Alexei Postolachi, stomatolog: «Consultul stomatologic la West Clinique este gratuit pentru orice persoană!» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dr. Alexei Postolachi, stomatolog: «Consultul stomatologic la West Clinique este gratuit pentru orice persoană!»

Seria interviurilor cu medicii clinicii private brăilene „West Clinique" continuă cu dr. Alexei Postolachi. Acesta este stomatolog şi activează în cadrul clinicii de aproximativ 2 ani. A absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemitanu" din Chişinău, în 2006, iar din 2006 până în 2009 a fost medic rezident. A lucrat într-un cabinet privat, dar şi în secţia de pediatrie a Policlinicii Republicane din Chişinău. A venit în România în 2012, alături de soţia sa, Diana Postolachi, tot medic stomatolog la „West Clinique".

Dr. Alexei Postolachi ne-a vorbit despre tipurile de pacienţi care-i calcă pragul zilnic la „West Clinique", despre problemele frecvente cu care se confruntă aceştia, dar şi despre cum se face un periaj corect al danturii. Toate acestea le veţi regăsi în interviul de mai jos.

- De ce aparatură dispuneţi la «West Clinique»?
- „West Clinique" este o clinică dotată cu aparataj medical modern şi performant. Acest fapt se datoreză unui management bine pus la punct de către doamna manager Maranda Enciu. Cred că în acest moment, „West Clinique" este cea mai dotată clinică din Brăila.
- Ce fel de pacienţi vă trec pragul? Sunt mai mulţi tineri sau persoane vârstnice?
- Clinica noastră se adresează de la mic la mare. Acordăm asistenţă stomatologică şi la copii, şi la adulţi, pacienţi vârstnici, cu probleme cardiologice, endocrine, gravide.
- Mai există teama de stomatolog în ziua de azi printre brăileni?
- Cele mai frecvente probleme cu care se adresează pacienţii la noi sunt cariile dentare şi paradontopatiile. De multe ori, pacienţii vin când nu mai pot suporta durerile. Principala problemă este lipsa educaţiei sanitare. Aceasta ar trebui să fie făcută încă din copilărie. De asemenea, un alt factor este frica de medicul stomatolog. Mulţi dintre noi am avut în trecut experienţe neplăcute la dentist şi evităm pe cât este de posibil vizita la un cabinet specializat. Această atitudine nu face altceva decât să complice lucrurile.
- În cât timp poate apărea caria, cea mai frecventă problemă dentară în rândul pacienţilor?
- Caria este o infecţie bacteriană care duce la demineralizarea, în primă fază, apoi la distrugerea ţesuturilor dure din care este alcătuit dintele. Această distrucţie este rezultatul acţiunii acidului produs din descompunerea, de către bacterii, a resturilor alimentare din cavitatea orală. Evoluţia cariilor diferă de la un pacient la altul. Un mare rol îl joacă factorii ereditari, alimentaţia, igiena cavităţii bucale etc. De regulă, le recomandăm pacienţilor noştri să vină o dată la 6 luni la cabinet la un control profilactic. În momentul de faţă, „West Clinique" oferă un control profilactic gratuit. în cazul stomatologiei, asta înseamnă că pacientului i se acordă o consultaţie gratuită, i se întocmeşte un plan de tratament şi i se fac recomandări. Încercăm să avem o abordare specializată pentru fiecare pacient în parte.

"În mod ideal, un periaj ar trebui să dureze între 3 şi 5 minute"

- Cum vă înţelegeţi cu micuţii pacienţi?
- Cu copiii trebuie să ai multă răbdare. Cel mai mic pacient pe care l-am tratat recent are 2 ani. Cum am menţionat mai sus, un rol foarte important îl are educaţia sanitară. Copilul trebuie informat de mic despre riscurile care pot apărea. Mult depinde şi de părinţi, cum abordează ei situaţia. Mulţi dintre părinţi nu se prezintă cu copiii la medic stomatolog din simplu motiv că sunt dinţi temporari şi în timp ei se vor schimba. Ceea ce nu este corect. Noi, medicii, la rândul nostru, folosim diferite trucuri, ca să-i atragem şi să le câştigăm încrederea şi simpatia.
- Ce ar trebui să ştie brăilenii despre mersul periodic la stomatolog ?
- Foarte important pentru menţinerea sănătăţii danturii este vizita periodică la stomatolog. Aceste vizite au scopul de a preveni sau depista afecţiuni ale dinţilor, cu mult înainte ca pacientul să le remarce sau să aibă dureri.
- Haideţi să vorbim puţin şi despre detartraj. La cât timp este recomandat acest proces stomatologic?
- Detartrajul este recomandat să fie efectuat anual sau chiar şi de 2 ori pe an, în funcţie de caz, fiind considerat una dintre cele mai importante metode de prevenţie a afecţiunilor dentare. Şedinţa durează în mediu 30 - 45 minute, se foloseşte ultrasunetul şi, la final, pentru finisarea suprafeţelor, se efectuează periajul profesional.
- Care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim în virtutea unei danturi sănătoase?
- Unul dintre secretele unui zâmbet sănătos constă în alimentele pe care alegem să le includem în mod obişnuit în regimul nostru zilnic. Cele mai periculoase tipuri de alimente pentru sănătatea dinţilor sunt băuturile dulci, băuturile acidulate, dulciurile, alimente bogate în amidon, cafeaua, ceaiul etc.
- Cum se face un periaj corect?
- Periajul dinţilor reprezintă cel mai simplu proces de igienă dentară. Un periaj obişnuit durează în jur de 2 minute, în mod ideal ar trebui să dureze între 3 şi 5 minute. Un periaj corect al dinţilor este unul în care se periază separat arcadele dentare, prin ample mişcări în plan vertical, dinspre gingie spre marginea incizală sau dinspre roşu spre alb. Apoi, peria se desprinde de pe dinte şi îşi reia ciclul de 10-15 ori pentru fiecare zonă periată. În zonele palatinale (dinspre cerul gurii) şi linguale (dinspre limbă), peria dentară este ţinută orizontal şi se deplasează prin mişcări ample, semicirculare în plan vertical, unidirecţional dinspre gingie spre dinte. Pe partea interioară a dinţilor, peria dentară este ţinută vertical şi execută mişcări rectilinii dinspre gingie spre dinte, în axul dintelui. Partea ocluzală (cea pe care muşcaţi) se periază prin uşoare mişcări circulare de 10-15 ori pentru fiecare grup de dinţi în parte. Periajul se continuă prin deplasarea progresivă a periuţei în zona imediat învecinată, dar menţinută şi pe jumătate din zona anterioară.

Dr. stomatolog Alexei Postolachi vă aşteaptă la „West Clinique", clinica fiind situată pe str. Mihai Eminescu (fostă Republicii), nr. 18, municipiul Brăila. Aşa cum a specificat şi medicul Postolachi în cadrul interviului, „West Clinique" vine cu oferte tentante pentru brăileni. Spre exemplu, consultul la stomatolog e gratuit. În cadrul unei vizite, doctorul stomatolog vă consultă, identifică problemele dentare pe care le aveţi, vă întocmeşte un plan de tratament şi vă face recomandări.
O altă noutate cu care clinica privată brăileană vine în întâmpinarea pacienţilor este aceea a abonamentelor. Costul unui abonament pentru un adult este de 50 lei/lună, pentru o familie compusă din două persoane (Family) este de 100 lei/lună, pentru o familie cu un copil (Family 1) - 125 lei/lună, iar pentru o familie cu doi copii (Family 2) - 150 lei/lună. În cazul familiilor cu un număr mai mare de copii, se mai adaugă încă 50 lei/copil la preţul abonamentului Family. În cadrul acestor tipuri de abonamente, pacienţii vor beneficia de 3 consultaţii şi două controale gratuite pe an, pentru fiecare specialitate prezentă în „West Clinique". Pentru medicina internă şi pediatrie, numărul de consultaţii şi controale este nelimitat, pacienţii venind la medic ori de câte ori au nevoie. Plata abonamentelor se poate realiza în avans în una, două sau trei rate.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro