Mergi la conţinutul principal

Drăghincescu. Atac la baionetă la Primărie

Război în instanţă cu municipalitatea deschis de consilierul liberal Simona Drăghincescu: aceasta vrea să ceară magistraţilor să oblige autoritatea locală să-i pună la dispoziţie acte publice, să aducă în discuţia Consiliului Local Municipal propriile proiecte de hotărâri, iar a treia pretenţie este de a obliga municipalitatea şi Administraţia Pieţelor să treacă la întabularea dreptului de proprietate în ce priveşte chioşcurile din Piaţa Mare. "Astăzi (ieri n.r.) depun plângere penală pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi obstrucţionarea activităţii consilierului local municipal pentru că eu vreau să iau acele documente, să studiez, de exemplu, rapoartele Curţii de Conturi, documente importante şi care sunt publice (...). Depun plângere împotriva aparatului de specialitate al Consiliului Local care nu-mi pune la dispoziţie documentele solicitate. Azi îmi dă un document, altul peste o săptămână, iar unele deloc. (...) Mi s-a dat doar raportul Curţii de Conturi de la DAGL (Direcţia de Administrare şi Gospodărire Locală - n.r.), unde e şef Dan Apostol, şi nişte decizii. Pe mine nu mă interesează deciziile. Vreau să văd ce este în spatele fiecărei decizii, pentru că decizia este mai puţin importantă decât să vezi cam ce nereguli a constatat Curtea de Conturi în instituţiile respective", a declarat ieri în conferinţă de presă Simona Drăghincescu. De asemenea sursa citată susţine că ar fi primit informaţii incomplete şi de la Direcţia de Asistenţă Socială privind listele cu ajutoare sociale. "Informaţiile sunt incomplete, sunt făcute la mişto, ca să nu spună că nu mi le-a dat. Eu le-am cerut fără datele de identificare în sensul că fără CNP-uri, dar vreau adresele ca să pot merge pe teren. Am văzut că în Brăila primesc ajutoare sociale de urgenţă doar 200 de persoane, iar eu nu cred că e vorba doar de 200", a mai spus Drăghincescu, adăugând că nici de la Administraţia Pieţelor nu a primit datele complete. O a doua acţiune în instanţă pe care consilierul liberal a anunţat că o va promova vizează tot municipalitatea pe care vrea să o oblige să-i pună în dezbaterea CLM propriile proiecte de hotărâri. "Eu tot fac propuneri şi nu se uită nimeni la ele. Nu-mi spun nici că sunt proaste, nici că sunt bune, nici nu le-au pus în discuţie. Pur şi simplu, am făcut o muncă voluntară şi maculatură pentru Primăria Brăila", a precizat Drăghincescu dând ca exemplu iniţiativa sa privind atestarea administrator de bloc, eşalonarea datoriilor la apă şi canalizare ale asociaţiilor de proprietari pe perioade mai lungi de timp, sau înfiinţarea unei direcţii de agrement.
În fine, a treia plângere pe care o face în instanţă vizează, atât primăria, cât şi Administraţia Pieţelor cărora le cere "să facă lucrarea de cadastru pentru Piaţa de Fructe din Piaţa Halelor, unde s-au creat cele două corpuri noi, în 2009, care nici până acum, în 2015, această lucrare nu a fost finalizată, astfel încât cei 12 proprietari să-şi poată întabula dreptul de proprietate asupra construcţiilor, în baza contractelor, facturilor şi a lucrării de cadastru", a încheiat consilierul liberal.
De precizat că, în ce priveşte sectorul de fructe din Piaţa Halelor, Drăghincescu este achetată într-un dosar penal privind, printre altele, demolarea unor chioşcuri care figurează în actele municipalităţii ca fiind proprietate publică. Apartenenţa la domeniul public a construcţiilor din Piaţa Halelor, de la C1 la C30, este atestată de extrasul de carte funciară aferent Lotului 3 din piaţa respectivă (drept de proprietate întabulat în septembrie 2008, în timpul mandatului Simonei Drăghincescu la conducerea Administraţiei Pieţelor). Mai trebuie adăugat că o anchetă "Obiectiv" pe această temă a scos la lumină şi o gravă problemă în textul hotărârii CLM privind actualizarea inventarului domeniului public, în sensul că, într-o variantă a hotărârii cu pricina apare menţiunea "p particular" în dreptul construcţiilor din Piaţa Halelor (de la C1 la C30), deşi în varianta oficială supusă dezbaterii consilierilor şi aprobată fără modificări, nu apare nicăieri extensia cu pricina. O comisie internă a primăriei a analizat speţa, iar ştafeta a fost, mai departe, predată Poliţiei Brăila pentru anchetă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro