Drăghincescu îi apără pe PSD-işti când vine vorba de CET | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Drăghincescu îi apără pe PSD-işti când vine vorba de CET

Membrii CLM au aprobat, ieri, proiectul privind trecerea din domeniul public în cel privat al municipiului a părţii subterane a magistralei termice, pentru a putea fi casată. Cum era de aşteptat, subiectul a stârnit mai multe discuţii în rândul consilierilor, însă un comentariu destul de interesant a venit din partea PNL-istei Simona Drăghincescu. Pornind de la acuzaţiile aduse, recent, de către liderul liberalilor brăileni, Cătălin Boboc (prezent la şedinţa de ieri a CLM), care a criticat neglijenţa factorilor decizionali în ce priveşte securitatea conductei magistrale de termoficare, cu referire evidentă la furturile de fier vechi, Drăghincescu a profitat de ocazie pentru a sări în apărarea PSD-iştilor. "Am citit aşa, într-o diagonală, articolul din ziar (n.r. - "Regele Cioabă, afaceri la CET", publicat pe prima pagină a cotidianului "Obiectiv - Vocea Brăilei", ediţia din 29 iulie) şi chiar m-a deranjat - mă rog -, am luat act de ceea ce s-a spus. Eu sper că sunt doar chestii politice, de acuzaţii din astea... pentru că ceea ce se spune acolo e destul de complicat. Îmi pare rău că ai mei colegi sunt catalogaţi ca mafioţi. Adică «mafia PSD-istă din CLM a vândut ceva» şi nu cred că este aşa. Personal, nu cred că vreun membru PSD are vreo firmă de tăiat fier vechi. Au cu centrale, dar nu cu fier vechi. (...) Eu acum am înţeles de ce e scandalul ăsta, că domnul Cloşcă nu a câştigat licitaţia şi a câştigat-o altul", a declarat Drăghincescu. Totodată, sursa citată a insistat ca Mihail Chiriţă, directorul CUP "Dunărea", să dea explicaţii în privinţa modului în care s-a vândut magistrala de termoficare, în condiţiile în care compania încă nu o preluase. "În primul rând, achiziţia s-a făcut conform legislaţiei în vigoare. Am spus permanent că voi prelua în momentul în care avem contract semnat cu cel care câştigă licitaţia, pentru că nu a fost în dreptul meu şi nu suna aşa hotărârea de CLM: să am eu grijă un an şi ceva de magistrala de termoficare. Ăsta a fost motivul. În al doilea rând, procedura a fost foarte clară: în momentul în care am avut un câştigător, şi-a însuşit modelul de contract care era în caietul de sarcini, am semnat contractul şi imediat, împreună cu o comisie de la CET, una de la Primărie, de la noi şi cu cel care a câştigat, în patru zile, am făcut tot traseul şi am predat tot. Asta este explicaţia", a afirmat Chiriţă.

Simionescu: "Avem solicitări de la Focşani, Buzău, Oradea şi Bucureşti pentru preluarea punctelor termice"

În aceeaşi ordine de idei, şi consilierul PPDD Traian Adrian a cerut explicaţii în privinţa punctelor termice din oraş, subliniind că se află într-o continuă stare de deteriorare şi că sunt prădate de hoţi. "Avem solicitare de la Focşani, Buzău, Oradea şi Bucureşti pentru preluarea unor astfel de bunuri. Numai că, în interiorul acestor puncte termice sunt bunuri publice pe care le putem da fără plată, dar sunt şi bunuri plătite, montate de către CET, care vor trebui valorificate. Atunci, propunerea absolut generală pe care am făcut-o este următoarea: cel interesat vine, îşi ia punctul termic, iar noi stabilim care sunt bunurile publice şi care private, precum şi care este suma pe care CET-ul o va solicita pentru acele bunuri în funcţie de inventar, de valorile pe care le au dumnealor. Repet, e la nivelul general de discuţie, va trebui să vedem procedura. Dar în luna august, rugămintea mea este să facem hotărârea de consiliu prin care dăm drumul la procedură", a declarat primarul Aurel Simionescu
Proiectul privind casarea părţii subterane a magistralei termice a trecut cu o abţinere, din partea Simonei Drăghincescu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro