Mergi la conţinutul principal

Drăghincescu: «De acum o să mă duc la comisii. Stau 5 minute şi plec»

Consilierul local municipal PNL Simona Drăghincescu susţine că va participa de acum înainte la lucrările comisiilor de specialitate, însă numai pentru a face act de prezenţă, la fel ca restul membrilor CLM. Aceasta s-a arătat în continuare deranjată de faptul că a fost singurul consilier sancţionat pentru absentarea de la întâlnirile unde sunt primite proiectele administrative, dezbătute şi puse la punct pentru următoarea şedinţă a Consiliului. "Scriptic, nu a lipsit nimeni. Eu sunt singura care am spus că am lipsit. Faptic, sunt foarte mulţi care nu vin la aceste comisii. Să mă penalizeze dacă nu am fost prezentă! Numai că una se întâmplă în comisii şi alta în hârtiile de la comisii. Eu sunt de acord să mă penalizeze oricine când greşesc. Nu am nicio problemă. Problema este că m-au penalizat doar pe mine. Adică de 25 de ani, de când există Consiliul Local, toată lumea a fost la comisii?! Dacă îi luaţi pe toţi, vă spun eu sigur că nici nu ştiu unde se ţin comisiile. Nu mă gândesc la nimeni, în hârtii toată lumea e prezentă. De acum o să mă duc la comisii. O să stau 5 minute şi plec. Dacă atâta contează că te duci acolo, stai 5 minute, nu discuţi nimic şi pleci, nu este nicio problemă. Mă duc şi eu să fac figuraţie", a declarat Drăghincescu.

"Noi nu semnăm prezenţă, ceea ce iarăşi mi se pare ciudat"

Consilierul PNL a ţinut să precizeze că de la începutul mandatului a participat la mai multe întâlniri în cadrul comisiilor, însă niciodată nu se întâmplă nimic concret. De asemenea, Drăghincescu a mai afirmat că propunerile consilierilor de opoziţie sunt de cele mai multe ori ignorate şi că nu se semnează o condică de prezenţă direct de către consilieri. "Am spus doar că nu văd utilitatea acestor chestii, pentru că nu se întâmplă nimic la aceste comisii, nu discutăm nimic ca să ne luăm în contradictoriu. Eu m-am dus de foarte multe ori, am ridicat anumite aspecte, dar nu s-a întâmplat nimic. Mă aşteptam ca în Consiliul Local, când se discută despre o hotărâre pe care eu am votat-o «împotrivă» şi despre care am făcut unele obiecţiuni în momentul în care am discutat în comisie, să se ţină cont. Nu s-a spus nimic despre chestia asta. Se spune «Comisia 1 - DA, Comisia 2 - DA», adică toată lumea a fost acord, eu aşa înţeleg. Păi, dacă toată lumea e de acord şi eu sunt împotrivă acolo şi să spună că toata lumea a spus «Da», de ce să mai stau la comisia aia?! Şi ce să mai vorbesc? Noi nu semnăm prezenţă, ceea ce iarăşi mi se pare ciudat pentru simplul motiv că nu poate să demonstreze nimeni niciodată dacă cineva a fost sau nu la comisie, pentru că nu există o condică de prezenţă. Secretarul comisiei semnează prezenţa. Nu aduc nicio acuzaţie nimănui, dar să fim serioşi...", a conchis sursa citată.
Reamintim că, Simona Drăghincescu a făcut public faptul că este primul consilier local brăilean sancţionat pentru absentarea de la lucrările comisiilor de specialitate, în cadrul şedinţei CLM Brăila din luna martie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro