Mergi la conţinutul principal

A doua tranșă de teste de salivă a ajuns în școli cu întârziere. Astăzi începe o nouă testare

* deși inițial testele ar fi trebuit să se facă în fiecare săptămână în zilele de luni și joi, kiturile au ajuns cu întârziere în școli, iar calendarul testărilor a fost devansat * astfel, în loc să fie testați luni, elevii și preșcolarii își vor face abia astăzi testul rapid de salivă

 

Guvernanții și-au dat cu stângu-n dreptu' și în a doua săptămână de testare. Deși, conform metodologiei, testarea pentru depistarea infecțiilor Covid-19 trebuia făcută în fiecare zi de luni și joi, săptămâna aceasta lucrurile s-au schimbat. Concret, testele rapide de salivă au ajuns cu întârziere în școli, mai exact luni, atunci când ar fi trebuit făcut primul test. Kiturile au fost din nou ambalate de școli și distribuite elevilor, iar testarea se va face abia astăzi.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Brăila ne-a precizat că în  județul nostru au fost distribuite 50.000 teste, acestea fiind împărțite mai departe celor 98 de unități de învățământ. Reamintim că, în Brăila, în 94 școli s-a optat pentru testarea la domiciliu a elevilor, iar în celelalte patru școli se face testare în sistem hibrid: unii copii se testează acasă, alții la școală (elevi care provin din sistemul de protecție a copilului).

 

Sindicate: “Testele de salivă să fie livrate unităților de învățământ deja ambalate”

Nemulțumite de faptul că teste vin pe bucați și trebuie asamblate de angajații școlilor, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” solicită Ministerului Educației să rezolve această problemă.

“Considerăm că este în responsabilitatea firmelor care au câștigat licitațiile organizate de Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate să își îndeplinească obligațiile de livrare a testelor, ambalate individual/ maximum 2 teste pe săptămână. Este nefiresc ca obligația ambalării testelor de salivă să fie „pusă” în responsabilitatea unităților de învățământ, deși, potrivit caietului de sarcini, firmele câștigătoare ale licitațiilor trebuiau să achiziționeze teste ambalate individual. Mai mult, în condițiile în care, în această perioadă, la nivelul unităților de învățământ au loc și evaluările semestriale ale elevilor, nu putem accepta ca personalului din învățământ să i se impună desfășurarea activităților „de împachetare” a testelor, care nu au nicio legătură cu atribuțiile specifice posturilor ocupate”, precizează cele două federații într-un comunicat de presă comun.

Reamintim că, la nivel național, după prima testare de săptămâna trecută, desfășurată luni, 6 decembrie, au fost detectate 86 cazuri pozitive Covid-19. Ulterior, după testarea PCR, 22 cazuri au fost infirmate. La Brăila, în prima săptămână de testare, nu a fost depistat niciun caz pozitiv.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro