Mergi la conţinutul principal

Doua inchisori din Marea Britanie au fost adaptate exclusiv pentru detinuti straini

Administratia penitenciarelor din Marea Britanie a transformat doua inchisori in centre de detentie exclusiv pentru detinutii straini, relateaza BBC News online.
Bullwood Hall, din comitatul Essex, si inchisoarea Canterbury din comitatul Kent, au primit detinuti straini inca de la declansarea crizei din 2006, referitoare la detinutii straini care nu au fost repatriati.
Ministerul Justitiei a anuntat ca cele doua inchisori sint parte a unui plan de repatriere a cit mai multor detinuti straini. Circa 11.000 de cetateni straini se afla in prezent in inchisorile din Marea Britanie.
In 2006, ministrul de Interne din acea perioada, Charles Clarke, a fost demis din functie, din cauza esecului Ministerului de Interne de a rezolva cazurile a circa 1.000 de detinuti straini, care erau eligibili pentru repatriere.
Decizia de transformare a celor doua inchisori doar pentru detinuti straini a intervenit pe fondul revizuirii strategiei de repatriere a Ministerului de Interne.
In prezent, circa 154 de detinuti se afla la Bullwood Hall, in timp ce la inchisoarea Canterbury sint 284. Potrivit Inspectorului sef al Administratiei penitenciarelor, Anne Owers, cele doua centre de detentie dispun de servicii speciale pentru detinutii straini, inclusiv cursuri lingvistice si consiliere pe probleme legate de imigratie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu