Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua focare de gripa aviara H5N1 in centrul Poloniei

Serviciile veterinare poloneze au anuntat, simbata, descoperirea a doua focare de gripa aviara, in doua ferme de curcani aflate in apropiere de Plock, in centrul tarii, relateaza AFP.
"Laboratorul national de la Pulawy (singurul abilitat sa constate cazurile de gripa aviara in Polonia) a confirmat ca este vorba despre virusul H5N1", a declarat directorul serviciilor veterinare poloneze, Ewa Lach.
"4.000 de pasari crescute in aceste ferme vor fi sacrificate in cel mai scurt timp", a adaugat ea, in cursul unei conferinte de presa.
Serviciile veterinare si Inspectia sanitara nationala au identificat si retras de la vinzare aproape toata carnea produsa de cele doua ferme.
In jurul celor doua focare de gripa aviara, in satele Uniejewo si Mysliborzyce, au fost instituite zone de protectie pe o raza de trei kilometri si zone de observatie pe o raza de 10 kilometri. Ambele ferme au fost complet izolate.
Circulatia in zona a fost limitata, iar autoritatile au instalat covoare de dezinfectie si au instituit proceduri de decontaminare pentru bunuri si persoane.
Ministerul Agriculturii a decis si interzicerea transporturilor de pasari in Polonia, precum si organizarea tirgurilor de pasari si vinzarea pasarilor in piete.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii