Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua directoare se cearta, iar copiii pierd

In urma cu citeva zile, la bazinul descoperit din cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) a avut loc un incident, la care au fost martori parintii copiilor care faceau initiere inot cu antrenorul Clubului Sportiv Municipal (CSM), Catalin Nistor. Concret, in timpul orei de initiere realizate de prof. Catalin Nistor, directorul LPS, Elena Toader, a venit insotita de o patrula de politie pentru a verifica modul in care se desfasoara activitatea si citi copii sint in grupa. Pentru ca a intrat peste antrenor in timpul orei si a scos micutii din apa pentru a-i numara, parintii au reactionat, au intrat si ei in incinta bazinului, incercind sa inteleaga despre ce este vorba. Intre timp, la bazin a venit si directorul CSM, Tinca Amza. Fata de acest incident, in numarul de ieri al ziarului nostru am publicat punctul de vedere al unui parinte, martor la incident.
Astazi am aflat opiniile partilor implicate in scandal. Fiecare sustine ca are dreptate si ca are documente care dovedesc acest lucru, ca a vrut sa comunice, sa discute cu reprezentanta celeilalte institutii dar nu a gasit intelegere, astfel ca incidente ca cel amintit s-ar mai putea intimpla.
"Am fost sunata de un parinte responsabil care mi-a spus ce se intimpla pe bazin. Intr-o grupa de initiere la antrenorul Catalin Nistor in loc de 15 copii, cit este maximul prevazut prin Regulamentele Cluburilor Sportive, erau 27. Cind am auzit m-am speriat. Se putea intimpla orice cu un copil si eu as fi ajuns in puscarie. Am sunat imediat la 112 si am solicitat un echipaj de Politie. Stiam ca s-ar putea sa fiu agresata si am vrut sa ma apar. Pe de alta parte, imi trebuia si o confirmare a rezultatului controlului meu. De aceea am chemat Politia, nu ca sa dau copiii afara. Dovada este faptul ca dupa ce i-am numarat ei au putut continua ora. De fapt, si acum ei vin la bazin, sfidind faptul ca nu au o baza legala. Directorul CSM a refuzat sa semneze contractul de inchiriere a bazinului pe care i l-am trimis, in care am specificat chiria pe care a dorit-o, conform legii. A refuzat sa stea de vorba cu mine sau cu contabila pentru intrarea in legalitate. Contractul de inchiriere a bazinului a fost redactat inca din 8 ianuarie 2007 dar nu a vrut sa-l semneze. I-am trimis si o adresa, inca din 25 octombrie 2006, prin care solicit incheierea unui contract de inchiriere pentru sala de atletism. Eu i-am achitat si chiria din urma pentru sala de atletism, nu inteleg de ce nu vrea sa semneze contractul", a spus directorul LPS, Elena Toader. Mai mult, directorul Elena Toader a mai precizat ca antrenorul Nistor si-a inceput ilegal activitatea pe bazin inca din 28 iulie, in timp ce adresa din partea CSM pentru obtinerea unui culoar din bazinul descoperit a sosit la liceu abia pe 16 august. Ca urmare, considera ca actiunea de interventie cu sprijinul Politiei a fost justificata.

"Pe ea nu o intereseaza performanta, iar Braila, din cauza lipsei de rezultate, a pierdut Centrul olimpic"

De cealalta parte, directorul CSM, Tinca Amza sustine ca are dreptul sa intre in bazin, ca acesta este al municipiului, si ca nimic nu poate justifica incercarea de a pune catuse unui maestru al sportului cum este Catalin Nistor. "Daca ea considera ca nu avea voie sa intre in bazin, trebuia sa-mi trimita o adresa in care sa spuna clar ca CSM-ul nu are voie sa intre in bazin si de ce. Eu i-am facut o adresa ca sa inchiriez culoarul, dar ea a plecat in concediu, nu mi-a raspuns, si apoi a venit cu Politia. Mi se pare inadmisibil cum tragea de catusele politistilor ca sa i le puna lui Catalin Nistor. A speriat copiii cu Politia. Un profesor de-al ei a facut chiar atac de panica, iar alti doi copii mai mici au facut pe ei de frica la vederea politistilor si plingeau sa nu-i ia. Mi se pare foarte urit ce face pentru ca a asteptat sa se termine scoala, sa nu mai aiba nevoie de sala de atletism pe care a folosit-o si pentru care nu a platit chirie un leu. I-am trimis un contract pentru inchirierea salii de atletism, dar cind a vazut cit costa mi-a trimis inapoi ambele exemplare. Eu de la ea nu am primit nimic, nici un contract de inchiriere pentru bazin. Ea nu colaboreaza. O intereseaza cu citi copii lucreaza Catalin Nistor, dar nu a interesat-o nici de rezultatele sportivilor din competitii, nici ce debandada era aseara la bazin. Eu voi intra in bazin pina cind imi va trimite hirtie prin care imi va interzice acest lucru cu argumente. Nici nu stie ce medalii au luat copiii, dar a chemat Politia. Ea vrea sa platesc si orele sportivilor de performanta dublu legitimati, dar asta nu fac. Pe ea nu o intereseaza performanta, iar Braila, din cauza lipsei de rezultate, a pierdut Centrul olimpic. Nu este admisibil ce se intimpla. Sint dispusa sa ajung pina la presedintele tarii. M-a denigrat in fata oamenilor, mi-a spus javra. Cum sa discuti cu ea? Minte cu nerusinare", a mai spus directorul CSM, Tinca Amza. Directorul CSM a mai spus ca multi profesori din LPS nu sint de acord cu ce se intimpla, dar sint terorizati si tac.
Am solicitat un punct de vedere atit Inspectoratului de Politie Judetean, cit si Inspectoratului Scolar fata de situatia creata intre LPS si CSM. Purtatorul de cuvint la ISJ, inspectorul Aurelia Stroe, a precizat ca inspectorul scolar general Lilliana Tudoran va analiza situatia si abia dupa aceea va putea comunica presei un punct de vedere, adica in zilele urmatoare.

Interventia politistilor a fost perfect legala

Potrivit Biroului de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Braila, politistii au intervenit in conformitate cu legea, in urma sesizarii primite vineri, din partea directoarei Liceului cu Program Sportiv Elena Toader. Aceasta a telefonat la ofiterul de serviciu de la Politia Municipiului si a solicitat sprijin pentru lamurirea unui conflict in ceea ce priveste modul abuziv in care mai multi instructori de inot de la Clubul Sportiv Municipal, ocupa o parte din bazinul de inot. Purtatorul de cuvint al IPJ, subinspector Jenel Sogor ne-a declarat ca oamenii legii sint obligati sa verifice orice sesizare iar daca constata ca nu este de competenta lor, il vor indruma pe reclamant catre institutiile abilitate.
"Dupa ce a primit sesizarea, conform legislatiei in vigoare, ofiterul de serviciul de la Politia Municipiului, a indrumat cea mai apropiata patrula auto care se afla in teren, catre Liceul cu Program Sportiv. Politistii s-au intilnit cu persoana reclamanta si au intrat in perimetrul in care se semnalase conflictul, nicidecum in “scrisnetul frinelor” si nici “intr-o descidere in forta”. Interventia politistilor a fost perfect legala, in sensul ca orice sesizare trebuie verificata, iar cind s-a constatat ca litigiul nu este de competenta institutiei din care fac parte, au indrumat reclamanta sa se adreseze unde trebuie, asigurind doar prevenirea unui conflict spontan care putea degenera si nicidecum pentru a intimida pe cineva", a precizat subinspector Jenel Sogor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii