Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua campusuri preuniversitare, doua scoli de arte si meserii, scolile din cartierul Calarasi IV si Ianca finalizate

Pina la 15 septembrie 2006 Braila ar putea avea doua scoli noi, cea din cartierul Calarasi IV si Scoala nr. 2 din Ianca, doua scoli de arte si meserii moderne, doua campusuri scolare in judet, a precizat in cadrul unei conferinte de presa parlamentarul Varujan Vosganian, in numele partidului pe care-l reprezinta. Banii pentru realizarea acestor obiective vor veni din acel miliard de euro promis de presedintele Traian Basescu reprezentantilor salariatilor din invatamint. Din acesti bani Brailei ii vor reveni zece milioane de euro. "Asta inseamna mai precis construirea a doua licee cu internate pentru copii din mediul rural, deoarece acestia abandoneaza cel mai mult studiile si asa ar avea o sansa la o educatie superioara. Se vor construi doua scoli de arte si meserii, iar pina la sfirsitul mandatului vrem sa dotam toate scolile cu calculatoare, conectate la Internet, iar laboratoarele de stiinte din mediul rural sa fie dotate cu instrumentarul necesar", a spus senatorul Varujan Vosganian. Deja Inspectoratul Scolar Judetean a inventariat obiectivele, conform solicitarii facute de Ministerul Educatiei. Inspectorul scolar general adjunct Lucica Visalon a precizat ca la minister s-au facut mai multe propuneri privind obiectivele amintite, iar ministerul va hotari unde anume se vor realiza. Propunerile pentru scolile de arte si meserii pilot vizeaza unitatile scolare din Insuratei, Maxineni si Jirlau. Pentru construirea de campusuri preuniversitare se au in vedere Grupul Scolar "Oncescu" Ianca, Grupul Scolar Agricol Braila si scolile din Sutesti, Viziru si Marasu. Pentru sporirea eficientei actului educational se intentioneaza realizarea unor scoli gimnaziale puternice, cu multi elevi si sa se elimine astfel clasele cu efective sub sau la limita numarului minim de elevi admis prin lege. "Se va incerca desfiintarea invatamintului simultan sau a claselor cu foarte putini elevi. Astfel, cei de la Vultureni vor merge la scoala din Ciresu, cei de la Ibrianu vor merge la Gradistea, iar cei de la Cuza Voda la Salcia Tudor. Ministerul Educatiei va asigura microbuze pentru transportul elevilor, insa va solicita repararea drumurilor respective, pentru ca transportul elevilor sa se faca in siguranta. Drumurile acum sint practicable, insa ca sa putem intra in proiect ele trebuie sa fie foarte bune", a explicat inspectorul scolar general Lucica Visalon. Acestea scoli sint doar propunerile Inspectoratului, dintre acestea ministerul urmind sa aleaga cele mai bune solutii.
"Urmeaza ca parlamentarii de Braila, impreuna cu administratia locala, sa monitorizeze modul in care banii vor veni la Braila. Obiectivul e ca toti banii care vor fi alocati sa fie si folositi. Iar daca sinteti suficient de abili, daca alte judete pierd ritmul, s-ar putea chiar suplimenta sumele", a mai explicat senatorul Varujan Vosganian.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii