Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua barje in deriva au avariat usor o nava rapida si un doc din Tulcea

Doua barje smulse din ancora au avariat, duminica, la Tulcea, o geamandura, docul Marinei Militare si o nava rapida, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit sefului Capitaniei Zonale Tulcea, Dan Iulian Ichim, barjele apartin SC IRCH Tulcea, fiind operate de SC Geoship Trans SRL Braila, iar duminca dimineata s-au desprins din ancora, plutind in deriva peste patru kilometri, in zona cotului Dunarii si a portului Tulcea.
Reprezentantul Capitaniei a mai spus ca in timpul plutirii in deriva, ambarcatiunile au avariat instalatia de semnalizare luminoasa a unei geamanduri si s-au oprit linga docul Marinei Militare, unde au produs alte pagube.
In urma incidentului nu au rezultat victime.
Conform evaluarilor, docul prezinta zgirieturi si a fost usor deplasat de pe pozitie, in timp ce nava rapida "Polesie", de linga doc, s-a ales cu vopseaua zgiriiata in prova, pe o lungime de circa trei metri.
In cele din urma, barjele au fost ancorate in siguranta. "Evenimentul s-a produs pe fondul desprinderii ancorei, in conditiile unei cresteri a nivelului Dunarii de peste 50 de centimetri, in intervalul 23 decembrie - 08 ianuarie", se arata intr-un comunicat al Capitaniei Zonale Tulcea.
Capitania portului Tulcea efectueaza cercetari pentru a stabili cine se face responsabil de producerea evenimentului privind nesupravegherea barjelor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii