Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Doua avioane militare au intrat in coliziune deasupra Marii Egee

Grecia si Turcia se acuza reciproc pentru coliziunea celor doua avioane militare deasupra Marii Egee, desi deocamdata nu se cunosc circumstantele exacte in care s-a produs incidentul, informeaza Reuters.
Armata turca sustine ca incidentul a fost provocat de pilotul grec care s-a implicat intr-un exercitiu al Fortelor Aeriene turce, desfasurat in apele internationale. In schimb, Grecia afirma ca accidentul s-a produs in timpul unor "manevre de interceptare" deasupra Insulei Karpathos.
Primarul Insulei Karpathos, Michalis Ioannidis, a declarat ca localnicii au auzit o explozie, dar nu au vazut nimic.
Potrivit autoritatilor elene, pilotul turc a fost salvat de o nava comerciala care se afla in zona. "Pilotul a refuzat sa urce la bordul elicopterului grec de salvare", a afirmat un oficial elen.
Deocamdata, nu exista informatii privind soarta pilotului grec.
O fregata elena a primit ordinul de a se indrepta spre Insula Karpathos, situata in apropiere de Rhodos si de coasta Turciei, pentru a participa la operatiunile de salvare.
Ministrul turc al Apararii, Vecdi Gonul, a anuntat ca autoritatile militare din cele doua tari au luat legatura imediat dupa coliziune, conform masurilor stabilite anul trecut pentru a evita escaladarea tensiunilor.
Cele doua tari, care in 1996 au fost pe punctul de a intra in razboi, si-au ameliorat relatiile, dar nu au rezolvat disputele teritoriale din Marea Egee si asupra Insulei Cipru.
Ministrul grec al Apararii a declarat ca zilnic sint trimise avioane pentru a intercepta aeronavele turcesti care patrund in spatiul aerian elen. Aceste manevre includ adesea apropieri periculoase ale aeronavelor.
Atena a precizat ca avionul grec implicat in coliziune era un aparat F-16, dar modelul avionului turc nu a fost inca stabilit.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii