Mergi la conţinutul principal

Două teze de doctorat susţinute la Facultatea de Inginerie

Studenţii brăileni au avut prilejul, marţi, să audieze susţinerea publică a două lucrări de doctorat chiar la ei în facultate. Ing. Anca Ştefan a prezentat lucrarea "Algoritmi iterativi de simulare pe calculator a mişcării structurilor rigide cu topologii complexe", iar ing. Aurora Panţuru lucrarea "Cercetări privind utilizarea generatoarelor sonice gazodinamice în procesele tehnologice de epurare a apei". Cele două teze au fost susţinute în faţa unor comisii de anvergură internaţională. Prima comisie a avut următoarea componenţă: prof. dr. habilitat ing. Valeriu Dulgheru, de la Universitatea Tehnică a Moldovei, şeful catedrei de Teoria Mecanismelor şi Organe de Maşini, prof. dr. habilitat Vasile Marina, şeful catedrei de Rezistenţa Materialelor şi Preşedintele Comisiei de Expertiză a Academiei de Ştiinţe a Republicii Moldova, conf. dr. mat. ing. Gheorghe Cauteş, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi, Facultatea de inginerie din Brăila, iar din cealaltă comisie au făcut parte: prof. dr. ing. Ioan Magheti, Universitatea "Politehnică" Bucureşti, cercet. şt. princ. gr. I dr. ing. Petru Dumitraş, Institutul de Fizică Aplicată al Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Chişinău, Republica Moldova şi prof. dr. ing. Andrei Ciolac, Universitatea "Dunărea de Jos" din Galaţi. Cele două teze de doctorat au fost coordonate de prof. dr. ing. George Bălan.
Tot ieri studenţii au mai ascultat şi alte trei prelegeri de interes ingineresc susţinute de cei doi profesori de la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău: Transmisii planetare precesionale: angrenaje, tehnologii de fabricare, invenţii, monografii şi manuale, Sisteme de conversie a energiilor regenerabile - eoliană, hidraulică, solară, şi Importanţa şi aplicabilitatea matematicii în domeniul ingineriei mecanice.
"Cu această ocazie, conducerea Facultăţii de Inginerie din Brăila a pus bazele unei noi colaborari pe termen lung cu cadrele didactice de la Universitatea Tehnică a Moldovei, orientată în principal pe următoarele directii: schimb de experienţă în domeniul didactic prin efectuarea de invitaţii bilaterale adresate cadrelor didactice de specialitate cu recunoaştere naţională şi internaţională, realizarea unui protocol de colaborare care să vizeze mobilităţi la nivelul studenţilor, în sensul că, celor mai buni studenţi ai celor două structuri academice să li se ofere posibilitatea efectuării practicii industriale în ţara vecină, realizarea în viitorul cât mai apropiat a unei conexiuni de tip internet care să permită predarea on-line a cursurilor fără a mai fi necesară deplasarea cadrelor didactice;
participarea la contracte de cercetare comune în domeniul ingineriei mecanice. În concluzie, putem afirma că întâlnirea reprezentanţilor din cele două centre universitare a fost benefică şi a deschis noi dimensiuni pentru colaborări, a spus decanul Facultăţii de Inginerie, conf. ec. dr. ing. Adrian Goanţă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro