Două suspiciuni de infecţie cu virusul «West Nile» la Brăila | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Două suspiciuni de infecţie cu virusul «West Nile» la Brăila

• acestea sunt datele pe care le-au furnizat autorităţile locale • pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi pe cel al Institutului Naţional de Sănătate Publică figurează un caz clar de îmbolnăvire din cauza “West Nile” • DSP Brăila susţine că în următoarele zile vor sosi rezultatele analizelor de laborator care vor confirma sau infirma cele două suspiciuni

 

Virusul “West Nile” continuă să facă victime la Brăila, după ce o femeie din municipiu a murit pe 15 august din cauza unei înţepături de ţânţar purtător de acest virus. În evidenţele autorităţilor locale există două cazuri aflate la nivel de suspiciune de îmbolnăvire cauzată de “West Nile”. În următoarele zile, vor sosi rezultatele de la laborator care vor face lumină în această situaţie, mai exact dacă pacienţii au fost infectaţi de ţânţari ori altele sunt cauzele bolilor.

Totuşi, în contradicţie cu datele de la Direcţia de Sănătate Publică, atât pe site-ul Ministerului Sănătăţii, cât şi pe cel al Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), figurează clar un caz de infecţie cu virusul “West Nile” la nivelul judeţului Brăila, fără a da mai multe detalii.

Potrivit INSP, în sezonul 2017, între 9 mai şi 30 august, au fost înregistrate 16 cazuri de infecţie cu virusul “West Nile”, din care au rezultat 6 decese: 3 la Bucureşti, unul la Buzău, unul la Brăila şi unul în Olt. Bolnavii sunt trecuţi de 50 de ani.

Reamintim că o brăileancă a decedat pe 15 august, după ce a fost internată la Boli Infecţioase, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, cu meningită. Rezultatele analizelor au arătat că femeia intrase în contact cu virusul “West Nile” după ce a fost înţepată de un ţânţar bolnav.

Ministerul Sănătăţii atrage atenţia că 80% din persoanele infectate nu prezintă simptome. Cele mai mari “indicii” că o persoană a intrat în contact cu virusul de temut sunt febra ridicată şi durere de cap intensă. Uneori, mai apar şi următoarele simptome: rigiditate a gâtului, vărsături, erupţii cutanate pe piept, sensibilitate crescută la lumină, convulsii, frisoane, oboseală cronică şi slăbiciune musculară.

Dacă aveţi aceste simptome, specialiştii din minister vă recomandă să luaţi legătura urgent cu medicul de familie.

Pentru a evita infectarea cu “West Nile”, este recomandat să evităm expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să evităm zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată, cum ar fi parcurile, pădurile, apele stătătoare, să utilizăm spray contra ţânţarilor, să împiedicăm pătrunderea acestor insecte în casă prin montarea plaselor de protecţie şi să îndepărtăm recipientele  de apă stătută şi gunoiul menajer din locuinţă şi din jurul acesteia.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro