Mergi la conţinutul principal

Două spectacole de excepție la Teatrul „Maria Filotti”

* sâmbătă, 20 noiembrie, sunteți invitați la spectacolul ”Doi pe un balansoar”, iar duminică, 21 noiembrie, la spectacolul ”Orestia” * bilete pot fi achiziționate de Agenția teatrală sau online, pe site-ul www.blt.ro

 

Weekendul acesta, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila v-a pregătit două spectacole de excepție! Este vorba despre „Doi pe un balansoar”, de William Gibson, direcția de scenă Victor Ioan Frunză, ce îi are ca protagoniști pe actorii Corina Moise și Alin Florea. Spectacolul se va juca sâmbătă, 20 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare. „Doi pe un balansoar” este o poveste de iubire, o complicată relație de dragoste dintre un avocat și o dansatoare, într-un New York imposibil. O femeie care atrage ca un magnet bărbați nepotriviți, escroci sentimentali, cinici, victima perfectă, cea care rămâne de obicei singură, nefericită, fără de noroc și care într-o zi cunoaște un bărbat, primul din viața ei, care nu vrea să profite de ea, cel care o transformă dintr-o persoană singuratică, plină de complexe, într-o femeie mândră de frumusețea ei. Însă acea zi minunată trece, dispare, odată cu cel care o iubise cu adevărat.

Spectacolul "Doi pe un balansoar", prin premiera sa new-yorkeză din 1957, a reprezentat debutul propriu-zis al autorului William Gibson în teatru. După 1957, piesa face o strălucită carieră internațională. Roluri memorabile au fost create pe scenă, cel feminin de Anne Bancroft, Shirley MacLaine, Annie Girardeau, cel masculin de Robert Mitchum, Peter French, Henri Fonda, Jean Marais, Marcello Mastroiani, de-a lungul anilor, în montări de excepție precum cele ale lui Peter Brook, Luchino Visconti, Miklos Gabor ș.a.

Un alt spectacol de excepție ce poate fi văzut în acest weekend la Teatrul ”Maria Filotti” este ”Orestia” de Eschil, adaptare și regie de Radu Iacoban, programat duminică, 21 noiembrie, de la ora 18.00, la Sala Mare.

“Orestia lui Eschil, redescoperită în zilele de pandemie, e un pretext de a spune spectatorilor un basm crud despre un antierou al cărui destin nu presupune săvârșirea unor fapte eroice, ci un matricid. Ca în orice text antic, avem de-a face cu zei - răi, nemiloși, egoiști - care trasează destinul unor oameni - slabi, visători, naivi, vulnerabili. Ce e actual? Că nimic nu s-a schimbat. Raportul omului cu autoritatea, fie că între timp, zeii și-au dat mâna și s-au reîntrupat în unul singur, sau că au fost uitați și s-au preschimbat în instituția statului, a rămas același. Suntem neștiutori, foarte ușor de manipulat și hipersensibili. Dacă n-am fi fost așa, nu am avea motive să comitem atât de multe greșeli, așa cum se întâmplă cu protagoniștii spectacolului nostru”, spune regizorul Radu Iacoban.

Din distribuție fac parte actorii Ciprian Brașoveanu, Elena Andron, Narcisa Novac, Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Silvia Tariq, Silviu Debu, Valentin Terente, Nicholas Cațianis, Ciprian Brașoveanu, Corina Borș și Vlad Volf. Traducerea - Alexandru Miran, scenografia - Tudor Prodan, light design - Bogdan Gheorghiu, sound design - Aida Sosic, asistent regie - Nicholas Cațianis. Spectacolul este interzis persoanelor sub 14 ani și nu este recomandat persoanelor fotosensibile.

Bilete la cele două spectacole din weekend de pot achiziționa de la Agenția teatrală, telefon 0239/613969, sau pe site-ul www.blt.ro.

Teatrul ”Maria Filotti” informează spectatorii că accesul publicului în sala de spectacol a fost marit până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție, după ce în municipiul Brăila a scăzut incidența sub 6/1.000 de locuitori. De asemenea, Teatrul reamintește că în perioadele în care incidența este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori participarea la evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 sau au trecut prin boală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu