Mergi la conţinutul principal

Două spectacole de excepție la Teatrul “Maria Filotti”: “Naufragiat” și “Minunații Orinoco”

• spectacolele se vor juca sâmbătă și duminică, iar bilete se găsesc pe www.blt.ro și la agenția teatrală

 

Teatrul “Maria Filotti” a anunțat programul din acest weekend iar brăilenii au ocazia să vadă două spectacole de excepție.

Sâmbătă, 13 mai, de la ora 18.00, la Sala Mare, sunteți așteptați să descopere ”Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis de Rougemont (povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac, un spectacol perfect de văzut în familie.

Textul lui Donald Margulies spune povestea unui aventurier elvețian, pe numele lui Louis de Rougement. La începutul anilor 1900, în Anglia, acesta a scris un bestseller în care relata aventurile pe care le-a trăit timp de 30 de ani ca naufragiat pe o insulă.

“Este un spectacol care îți arată cât de frumos și de cald poate fi teatrul dacă e făcut într-un anumit fel. Asta într-o epocă în care și accesul la educație și accesul la cultură sunt limitate și de oamenii care ne conduc, dar și de prejudecata consumatorilor. Prejudecata că teatrul sau educația sau cultura sunt lucruri complicate și sunt pentru cei puțini. (...) Am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care să emoționeze un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am reușit să facem un spectacol care le vorbește celor mulți, fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, afirmă Andrei Huțuleac, regizorul spectacolului.

Din echipa spectacolului fac parte actorii Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba și Corina Borș, alături de Maria Nicola (scenograf) și Lucian Moga (light-designer).

Duminică, 14 mai, tot de la ora 18.00 și tot la Sala Mare, puteți viziona un spectacol montat în premieră în România: “Minunații Orinoco”, text și regie Mimi Brănescu. În această comedie, acțiunea este concentrată în jurul aventurilor și întâmplărilor neobișnuite din timpul repetițiilor unui spectacol de teatru, într-o cheie comică. În fiecare scenă este prezent regizorul, care “explică“ spectatorilor agitația care se petrece în culise în timpul spectacolului, iar la sfârșit povestește chinul tragi-comic de creație prin care trec realizatorii. Însă, în final, nimic nu mai pare să funcționeze cum fusese prevăzut! Grație comicului său irezistibil, piesa “Minunații Orinoco” aduce în atenția spectatorilor răspunsul la întrebarea: Ce se întâmplă în culisele unui spectacol? Ce probleme personale au actorii? Dar regizorul? Cum reușesc ei să facă față unui HAOS organizat?

Distribuție: Vlad Volf, Silviu Debu, Narcisa Novac, Alin Florea, Nicholas Cațianis, Adelin Ilie, Blanca Doba, Ramona Gîngă, Valentin Terente, Monica Ivașcu și Ionel Spălatu. Decor și costume - Adela Pârvu, asistent regie - Narcisa Novac. Limită de vârstă: peste 16 ani.

Bilete la cele două spectacole pot fi achiziționate de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală (rezervări la 0239/613.969).

 

Vineri, “Anne Frank” - spectacol al elevilor de la Liceul de Arte

Vineri, 12 mai, la Sala Studio a Teatrului “Maria Filotti” va avea loc un spectacol al elevilor de la Liceul de Arte “Hariclea Darclee”, specializarea Arta Actorului. Este vorba despre “Anne Frank”, o adaptare după “Jurnalul Annei Frank”, regizat de Leti Brânzia, care, în contextual actual, se dorește a fi pentru spectator o temă de de reflexie asupra ororilor celui de-al doilea Război Mondial. Cu acest spectacol, elevii de la Arte au participat la etapa națională a Olimpiadei de Acta Actorului, ce a avut loc chiar la Brăila.

Distribuție: Teodora Bătrâneanu, Ștefan Matei, Iulia Tarcea, Adina Lupu, David Decă, Elena Vieru, Alexandru Măcrineanu, Teodor Oancea, Mihaela Crețu, Daniel Dan, Mihaela Smadu, Andrei Hornea, Bianca Crăciun, Andreea Solomon și Adrian Radu Ioniță.

Ieri, la închiderea ediției, doar două bilete mai erau disponibile la spectacolul elevilor de la Arte.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro