Mergi la conţinutul principal

Două sensuri giratorii noi în municipiu

Două intersecţii "fierbinţi" din municipiu, adevărate pericole pentru şoferi, ar putea avea sensuri giratorii. Vineri, în şedinţa de Consiliu Local, vor fi supuse spre aprobare două proiecte de hotărâre privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru amenajarea de sensuri giratorii noi în municipiul Brăila. Este vorba despre două zone critice, unde au avut loc mai multe accidente, respectiv intersecţia Calea Galaţi cu B-dul Cuza şi Strada Comuna din Paris cu Şoseaua Focşani. După cum se arată în proiectul CLM, pentru primul sens giratoriu - studiu de fezabilitate, costurile totale se ridică la valoarea de 299.050 lei, durata de realizare fiind de 12 luni. La cel de-al doilea sens, studiul de fezabilitate este în valoare de 298.590 lei, acesta urmând să fie realizat tot în termen de 12 luni.
Fără semafoare sau sensuri giratorii, aceste intersecţii sunt adevărate pericole pentru şoferi. Asta şi din cauza faptului că unii dintre cei aflaţi la volan nu ţin cont de indicatoarele rutiere, intrând cu tupeu în intersecţii. În altele însă, vizibilitatea este extrem de redusă.
O intersecţie cu probleme este şi cea de la B-dul Al. I. Cuza cu Calea Galaţi (care face obiectul proiectului CLM), unde, în luna septembrie 2013, o ambulanţă în care se afla o gravidă şi care avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune a fost izbită în plin de un şofer gălăţean, care a ignorat indicatorul "Oprire". Salvarea s-a răsturnat însă, din fericire, pacienta a scăpat teafără. Tot aici a mai avut loc un accident, la sfârşitul lunii august 2013, vinovat fiind un şofer bucureştean. Nici acesta nu a respectat semnificaţia indicatorului rutier şi a intrat în coliziune cu alt autoturism.
Potrivit poliţiştilor rutieri, alte intersecţii periculoase unde un sens giratoriu ar salva vieţi omeneşti sunt: Buzăului cu Şoseaua naţională veche, la Spitalul Judeţean, Calea Călăraşilor cu Aleea Mecanizatorilor, la Kaufland, la Râmnicu Sărat cu accesul la Billa şi la intersecţia Calea Călăraşilor cu Celulozei, către Şantierul Naval. La jumătatea lunii octombrie 2013, giratoriul de la Buzăului cu Şoseaua de Centură a fost amenajat de Primăria Brăila, din fonduri proprii, valoarea investiţiei ridicându-se la circa 200.000 lei. Construcţia propriu-zisă a fost realizată de firma "Tancrad" Galaţi, pe parcursul a şase săptămâni. După amenjarea sensului giratoriu, traficului în zonă s-a fluidizat şi nu s-a mai înregistrat niciun accident.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro