Mergi la conţinutul principal

Două săptămâni de luptă cu insectele

* s-a dat startul primei etape de delarvare și dezinsecție avio și terestră desfășurată în municipiul Brăila și împrejurimi pentru stârpirea țânțarilor * "toate substanțele folosite în tratamentul chimic sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Produse Biocide", precizează directorul SUPAGL, Dumitru Munteanu 

 

După ce, în perioada 4-7 mai a.c., Serviciul de Utilitate Publică de Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL) Brăila a desfășurat prima etapă de delarvare și dezinsecție avio (cu ajutorul elicopterului) din anul 2022, săptămâna aceasta a venit rândul echipelor de la sol să se ocupe de dezinsecția terestră. Dezinsecția la sol se efectuează patru nopți la rând, în intervalul 9-12 mai 2022, pentru a nu perturba circulația pe arterele municipiului. În plus, noaptea, străzile sunt aproape pustii, exceptându-i pe cei care se întorc de la serviciu, iar disconfortul creat de "ceața" împrăștiată de echipele SUPAGL și de zgomotul utilajelor este suportabil.

Astfel, în noaptea de luni spre marți, 9/10 mai a.c., în intervalul orar 22.00-6.00, echipele de dezinsecție terestră ale SUPAGL Brăila au acționat în cartierele Viziru I, II, III, Călărași IV, Buzăului, Radu Negru, Calea Călărașilor, Dorobanților și Parc Monument. În noaptea de marți spre miercuri, 10/11 mai, în același interval orar, au fost supuse tratamentului chimic zona cartierelor Hipodrom, Obor, Centrul Vechi ^ Grădina Publică, Faleza Dunării, Piața Uzinei, Șoseaua Rm. Sărat, Baldovinești, Transilvaniei, Școlilor-Cimitirul "Sf. Constantin", Strada G-ral Eremia Grigorescu, Gara CFR și zonele/străzile adiacente.

Potrivit SUPAGL Brăila, în noaptea de miercuri spre joi, 11/12 mai a.c., vor fi supuse dezinsecției terestre zona cartierelor Lacu Dulce/ANL Lacu Dulce, Nedelcu P. Chercea/Minerva, Catanga, Tineretului, B-dul Independenței, B-dul Cuza, străzile "arc de cerc" (Roșiori, M. Bravu, Grivița, Ștefan cel Mare, Rahova, Plevna, Unirii), Carantina, 1 Decembrie 1918. În fine, în cea de-a patra noapte de luptă cu insectele, joi spre vineri (orele 22.00 - 6.00), vor fi vizitate de echipele SUPAGL următoarele zone: Calea Galați, Islaz, Comorofca, Plantelor, Progresul, Vidin, Pisc și Brăilița/ANL Brăilița, cu toate străzile incluse în aceste cartiere.

"Substanțele utilizate în cadrul etapei de deznsecție și delarvare avio sunt: Vertobac (larvicid biologic), Biotrin Plus (insecticid), Ectocid P Forte (insecticid), Microsin (insecticid), Midos Energy Forte (insecticid). Toate substanțele utilizate în cadrul acțiunilor de dezinsecție avio și terestră sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin intermediul Comisiei Naționale de Produse Biocide", ne-a declarat directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu.

Mai trebuie precizat faptul că, în cadrul Etapei I/2022 de delarvare și dezinsecție avio (din elicopter) au fost vizate și împrejurimile orașului: malul stâng al Dunării (zona inundată Apan), malul drept al Dunării (zonele inundate din Insula Mare a Brăilei), zona inundată de lângă Depozitul de inerte, canalele inundate din zona cartierului Pisc, zona Stației de epurare, zona inundată a Șantierului Pod peste Dunăre, zona de vegetație de pe malul drept al Dunării, zona de vegetație de pe maulul stâng al Dunării, Parcul Monument și Grădina Publică.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro