Mergi la conţinutul principal

Două săptămâni de controale ITM la comercianții de articole pirotehnnice

• este vorba de campania inițiată de Inspecția Muncii în luna februarie, la nivel național, la care a participat și ITM Brăila • la Brăila, au fost verificați șase agenți economici care desfăşoară activităţi de fabricare, depozitare, păstrare, transport şi comercializare a articolelor pirotehnice • pentru neconformitățile constatate, au fost dispuse măsuri de remediere 

 

Campanie națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind autorizarea angajatorilor care desfăşoară activităţi de fabricare, depozitare, păstrare, transport şi comercializare a articolelor pirotehnice. Campania a vizat, de asemenea, verificarea modului de respectare, de către comercianții de articole pirotehnice, a prevederilor legale privind încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă (CIM).

„Având în vedere riscurile deosebite pe care le presupune activitatea de fabricare, deţinere, preparare, experimentare, distrugere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, în perioada 6 - 16 februarie 2024, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila au desfăşurat acţiuni de control la agenţii economici care desfăşoară aceste activităţi”, precizează inspectorul șef al ITM Brăila, Liviu Arhire.

Obiectivele campaniei au fost următoarele: identificarea și verificarea agenţilor economici care desfăşoară activităţi de fabricare, deținere, transport, manipulare, depozitare şi comercializare a articolelor pirotehnice, privind respectarea prevederilor legale în vigoare; eliminarea neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea neconformităţilor şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare; creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce priveşte necesitatea prevederilor legale în domeniile relaţii de muncă (RM) şi securităţii şi sănataţii în muncă (SSM); verificarea respectării de către agentii economici a tuturor condiţiilor de autorizare.

Potrivit sursei citate, în timpul acțiunilor de control, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au verificat șase agenti economici care desfăşoară activităţi de fabricare, depozitare, păstrare, transport şi comercializare, a articolelor pirotehnice.

„Pentru neconformitățile constatate, au fost dispuse măsuri, cu termen concret de realizare pentru remedierea acestora. În controalele efectuate, ITM Brăila a urmărit în permanență conştientizarea angajatorilor şi a lucrătorilor asupra importanţei şi necesităţii respectării legislaţiei în domeniul de competență”, a mai precizat Liviu Arhire.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro