• de la începutul lunii septembrie, jandarmii au aplicat 37 sancțiuni contravenționale, din care 13 avertismente și 24 amenzi în valoare de aproximativ 17.000 lei • cele mai multe, respectiv 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice • în cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, jandarmii au constatat 13 infracțiuni mixte cu 17 autori • jandarmii au legitimat 661 de persoane, din care 228 de persoane cu ajutorul aplicației eDAC
Misiuni de septembrie, cu amenzi pentru indivizi certați cu legea și puși pe scandal. Jandarmii au dat peste 30 de sancțiuni pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice.
Astfel, în perioada 1 – 15 septembrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila au aplicat 37 sancțiuni contravenționale, iar din totalul acestora, 13 au fost avertismente și 24 amenzi contravenționale în valoare de aproximativ 17.000 lei.
”Au fost 33 de sancțiuni aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; două sancțiuni aplicate conform prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice; o sancțiune a fost aplicată conform prefederilor Legii 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun și o sancțiune pentru alte acte normative. În cooperare cu reprezentanți ai Inspectoratul de Poliție Județean Brăila, au fost constatate 13 infracțiuni mixte cu 17 autori”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Brăila.
Încă din prima săptămână de la începerea noului an școlar, Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a executat misiuni privind menținerea ordinii și siguranței publice în zona celor 30 de instituții de învățământ din competență, în scopul prevenirii și descurajării săvârșirii faptelor antisociale și pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și personalului didactic.
Jandarmii brăileni vor desfășura pe tot parcursul anului 2024 activități de informare și prevenție organizate atât independent cât și în cooperare cu partenerii instituționali, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, având ca obiectiv principal asigurarea unui mediu sigur pentru copii, personalul didactic precum și pentru toți cetățenii județului. ”În prima jumătate a lunii septembrie au fost legitimate 661 de persoane, din care 228 de persoane cu ajutorul aplicației eDAC. Reamintim cetățenilor faptul că pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine aflați în dispozitivele de ordine publică sau prin apelarea numărul unic de urgență 112”, mai spun jandarmii.