Mergi la conţinutul principal

Două medalii de argint pentru elevii brăileni la Olimpiada Națională de Informatică

* câștigătorii sunt Cătălin Mărgărit (stânga), elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Fănuș Neagu”, și Mihnea Ștefan Brebenel (dreapta), elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “N. Bălcescu”

 

Doi elevi de gimnaziu din Brăila se numără printre cei mai buni copii din țară la informatică. Vorbim despre Cătălin Mărgărit și Mihnea Ștefan Brebenel, cei doi câștigând mențiuni și medalii de argint la Olimpiada Națională de Informatică.

Cătălin Mărgărit este elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială “Fănuș Neagu” și a participat pentru prima dată la olimpiadă. A concurat cu alți 110 elevi de clasa a V-a din toată țară, reușind să iasă printre învingători. Acesta ne-a spus că pasiunea pentru informatică a venit de la fratele său mai mare, și el olimpic la această disciplină. Odată ce a intrat la gimnaziu a început să studieze tot mai mult și s-a pregătit intens pentru această competiție. “Mă așteptam să obțin un rezultat bun!”, ne-a mărturisit acesta.

Cătălin se descurcă excelent și la matematică, în clasele primare participând și câștigând premii la mai multe concursuri, dar este atras și de limba română și geografie. În timpul liber îi place să se joace pe calculator, dar și să facă sport. Practică fotbal la un club din Brăila, unde joacă pe posturile de mijlocaș și atacant.

“Îmi doresc să continui cu informatica și să ajung și mai sus”, ne-a mai spus Cătălin.

Dacă excludem perioada pandemiei, când competițiile au fost anulate, despre Mihnea Ștefan Brebenel, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Național “Nicolae Bălcescu”, putem spune că este nelipsit de la olimpiada națională de informatică

S-a calificat prima dată în clasa a IV-a și a concurat cu elevii de clasa a V-a. În următorul an a ajuns din nou până la faza pe țara, iar în clasa a VII-a a obținut și o medalie de argint. Anul acesta a fost a patra participare pentru Mihnea, câștigând o nouă medalie de argint.

“De la an la an subiectele devin din ce în ce mai grele, cum e și firesc, iar eu mă pregătesc tot mai mult. Și studiez în continuare pentru rezultate din ce în ce mai bune. Îmi place foarte mult informatica pentru că o regăsim în toate domeniile. Poți face orice cu ea!”, ne-a spus Mihnea.

Adolescentul își dorește ca în viitor să studieze și să lucreze în domeniul securității cibernetice. Până atunci, pentru el va urma examenul de Evaluare Națională și admiterea la liceu. Vrea să rămână la Colegiul “Bălcescu” și să urmeze profilul matematică-informatică.

Mihnea își dedică timpul liber lecturii, fiind pasionat de literatura SF&Fantasy, dar și de cărțile de non-ficțiune. De asemenea, aceasta practică înotul.

Olimpiada Națională de Informatică s-a desfășurat online, în luna aprilie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro