Mergi la conţinutul principal

Două maratoane, la final de an, pentru Viorel Stan și Victor Ilie

* aceștia au participat la maratonul Delta Dunării care a fost relocat la Râșnov și la Maratonul Siretului, la Adjud * cele două competeții s-au desfășurat sub deviza “Din dragoste pentru România și istoria ei” * “Au fost două maratoane reușite în care am regăsit bucuria de a concura”, ne-a declarat Viorel Stan

 

În acest final de an, doi dintre cei mai activi atleți veterani brăileni, Victor Ilie, liderul acestei discipline sportive din România, cu 317 maratoane bifate și Viorel Stan, cu 82 de astfel de concursuri atletice de anduranță, au participat la două maratoane. Primul, programat pe 18 decembrie, maratonul Delta Dunării, care ințial trebuia sa se desfășoare pe traseul Sulina – CA Rosetti – Letea, a avut loc la Râșnov, iar cel de-al doilea, cel de la Adjud, s-a derulat pe 26 decembrie. Ambele au făcut parte din ciclul de maratoane istorice desfășurate sub deviza “Din dragoste pentru România și istoria ei”.

Din cauza pandemiei de coronavirus numărul participanților a fost limitat.

“A fost un pic mai complicat pentru că acest maraton a avut loc mai departe decât era programat dar noi am încercat să păstrăm continuitatea acestei competiții. Maratonul Delta Dunării avea loc la Sulina, dar traseul de acolo a devenit impracticabil și concursul a fost relocat. Înainte de start, la Râșnov s-a intonat imnul național și s-a

ținut un moment de reculegere în memoria eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial. Startul s-a dat din fața Monumentului Radiolocației și toți cei șase alergători au purtat drapele. S-a alergat în grup pe traseul pe care, de obicei, se desfășoară Maratorul Zăpezii, mai precis în zona Centrului de pregătire montană Himalaya. A fost zăpadă, dar o vreme foarte frumoasă și am încheiat cursa, în grup, după 7 ore și 22 de minute”, ne-a declarat Viorel Stan.

A doua zi de Crăciun, ambii alergători brăileni au luat startul la a opta ediție a Maratonului Siretului care s-a desfășurat la Adjud (Adjudu Vechi), concurs organizat de Asociația Club Sportiv Eco Alpin.

“Maratonul acesta la care au participat doar patru concurenți, din Adjud, Brăila și Galați, asta tot din cauza pandemiei de coronavirus, a avut drept scop promovarea alergării în aer liber. Cu acest prilej am adus un omagiu eroilor care s-au jertfit pe valea Siretului de-a lungul timpului pentru România. Când am ajuns în fața monumentelor de pe traseu ne-am oprit în semn de respect pentru a omagia jertfa făcută de acești eroi. Dacă la Râșnov a fost o vreme frumoasă, la Adjud timpul nu prea a ținut cu noi, a bătut vântul foarte tare, a plouat, dar am trecut peste aceste inconveniente și am ajuns la final. Au fost două maratoane reușite, ultimele din 2021, în care am regăsit bucuria de a concura”, ne-a declarat Viorel Stan.

“După un an greu, în care pandemia de coronavirus a anulat multe competiții, am avut parte de două maratoane care ne-au readus în minte nostalgia competițiilor cu sute de sportivi la start. Sperăm ca lucrurile să meargă bine și, în ianuarie 2022, să putem lua startul la două competiții importante, la maratonul Unirii de la Focșani, programat pe 24 ianuarie și la Maratonul Zăpezii de la Râșnov, pe 19 februarie”, a punctat Victor Ilie.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro