Mergi la conţinutul principal

Două şcoli aşteaptă bani de la Primărie pentru modernizare şi reabilitare

Grupul Şcolar "Moisil" a fost înscris pe o listă, alături de alte cinci instituţii. Şcoala a fost construită în 1963 şi de atunci nu a beneficiat de niciun fel de reabilitare sau reparaţii. "Acum trei ani am mai fost o dată trecuţi pe o listă pentru a intra în reabilitare, dar în final am picat. Între timp însă am devenit un caz disperat. Avem mare nevoie de consolidare pentru clădirea în care am avut vechea centrală, unde a curs apă şi sunt infiltraţii. Până acum am fost la toţi primarii, dar nu am găsit sprijin. Sper să avem mai mult noroc acum", a spus directorul Ani Gagu. În proiectul de reabilitare şi consolidare sunt prevăzute lucrări precum: schimbarea instalaţiilor sanitare, a instalaţiei termice de interior, a duşumelelor şi achiziţionarea de mobilier nou. Lucrările vor dura aproximativ un an, timp în care elevii vor învăţa în două schimburi în clădirea B, în fosta Şcoală "Vasile Băncilă".
La Şcoala "Vlaicu Vodă" proiectul de extindere pe verticală, adică mansardarea şcolii, va fi susţinut tot din fonduri structurale, pentru care Primăria trebuie să plătească, în cofinanţare, 2%. Şcoala a fost dată în folosinţă în 1969 şi în ultimii ani a beneficiat de reparaţii, însă, pentru a se învăţa într-un singur schimb, mai era nevoie de câteva clase. "În ultimii ani am avut clasele cu numărul maxim de elevi, uneori chiar şi mai mult şi am învăţat în două schimburi. Dacă vom masarda şcoala, vom avea încă patru clase, în care vom face o clasă interactivă, un laborator fonetic, un cabinet de fizică, altul de desen, pentru că în ultimii ani elevii noştri au obţinut rezultate frumoase la această disciplină, şi o sală de festivităţi. Ideea este că dacă vom reuşi să învăţăm într-un singur schimb vom avea cheltuieli de întreţinere mai mici", a precizat directorul Mirela Rusen.
Pe ordinea de zi mai sunt încă trei şcoli care şi-au intabulat terenurile, astfel încât datele de la cadastru să coincidă cu cele din realitate. În această situaţie sunt Colegiul "Ion Ghica" şi şcolile "Mihu Dragomir" şi "Dimitrie Cantemir". "Noi am derulat înscrierea în cartea funciară şi la cadastru şi acum am ajuns cu documentele la Primărie. Şcoala a fost construită în 1979, însă pe atunci nu era în uzanţe intabularea. Datele oferite de constructor erau aproximative şi de aceea cu ceva timp în urmă Primăria ne-a solicitat să facem intabularea şi să eliminăm diferenţele existente între faptic şi scriptic", a explicat directorul Maria Roman.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro