Mergi la conţinutul principal

Dotările şi lipsurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila

• odată cu bilanţul pentru anul 2019, ISU Brăila a adus în atenţia opiniei publice dotările de care a avut parte anul trecut, printre care şi o pernă de salvare de la înălţimi • totuşi, la capitolul “Greutăţi în desfăşurarea activităţii” încă apar multe puncte pe listă

 

Recent, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Dunărea” al judeţului Brăila şi-a prezentat bilanţul pentru anul 2019. În materialul destinat presei, instituţia a trecut atât dotările de care a avut parte anul trecut, cât şi disfuncţionalităţile care au îngreunat activitatea.

Astfel, la capitolul resurse logistice, ISU Brăila a primit de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate şi o bucătărie auto, un autoturism Dacia Duster şi o autoutilitară Dacia Dokker. Inclusiv Consiliul Judeţean Brăila a întins “o mână de ajutor” şi a oferit Inspectoratului trei aparate de respiraţie cu aducţiune de aer comprimat, 2 corturi militare şi o pernă de salvare de la înălţimi, în valoare de 234.584 lei. Aceasta din urmă era necesară, în contextul în care este deja cunoscut faptul că în ultimii ani au existat cel puţin două persoane care s-au căţărat pe stâlpul din zona fostei şcoli nr. 10, ameninţând că se aruncă. Pernele de salvare erau solicitate judeţelor vecine, însă timpul de aşteptare era mare, din cauza drumului.

Apoi, un alt lucru “de bine” care s-a întâmplat inspectoratului a fost finalizarea lucrărilor de investiţie “Mansardare şi termosistem la pavilionul administrativ”. Valoarea finală a lucrărilor executate este de 2,3 milioane lei cu TVA.

Totuşi, deşi au venit aceste dotări, de bun augur se pare, ISU Brăila se confruntă şi cu lipsuri ce îngreunează activitatea lucrătorilor. Pe lângă arhicunoscutul deficit de personal, valabil pentru toate structurile Ministerului Afacerilor Interne nu doar pentru pompieri, inspectoratul brăilean nu are încă o autospecială de transport personal şi victime multiple. Numărul mic de personal la gărzile de intervenţie dislocate în corelare cu mijloacele de intervenţie este iarăşi o problemă. Asta face ca un singur echipaj să încadreze, în acelaşi timp, o autospecială cu apă şi spumă şi o ambulanţă. Lipsa amenajării unui poligon de antrenament extrem de necesar pregătirii de specialitate afectează, de asemenea, ISU Brăila. Poligonul nu poate fi amenajat din cauză că nu au fost identificate surse de finanţare... “Imposibilitatea amenajării unor puncte de antrenament la gărzile de intervenţie izolate datorită spaţiilor limitate, gradul de implicare redus la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale în prevederea în bugetele locale a resurselor financiare necesare activităţilor de prevenire, educaţie şi informare preventivă a populaţiei şi a dotării cu tehnică de intervenţie şi mijloace de protecţie individuală a personalului din cadrul serviciilor voluntare” sunt, iarăşi, greutăţi întâmpinate în organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro