Mergi la conţinutul principal

Dotări moderne montate degeaba pe stâlpii Brăilei

• ne referim la butoanele cu ajutorul cărora pietonii pot schimba culoarea semaforului • astfel de dispozitive s-au montat încă de anul trecut în trei zone din municipiu, însă nu au fost puse în funcţiune nici până la ora actuală • de la Primărie nu am putut obţine nicio explicaţie pentru această situaţie

 

Am consemnat cu plăcere ideea ca o parte dintre trecerile de pietoni să aibă indicatoare luminoase intermitente pe baza unor celule fotovoltaice. La fel şi în cazul  atenţionărilor moderne aferente locurilor de refugiu din staţiile de tramvai! Nu putem spune acelaşi lucru, însă, şi despre dispozitivele montate încă de anul trecut în trei locuri cu un număr mare de pietoni: la Spitalul Judeţean, liceul Bălcescu şi birourile pentru paşapoarte/permise auto. Este vorba de posibilitatea modernă, civilizată şi în siguranţă a trecerii pe “zebră”, pentru oprirea şuvoiului de autoturisme, prin simpla apăsare a unui buton pentru apariţia culorii verde, în favoarea pietonilor. Din păcate, aceste dotări montate încă de anul trecut stau neutilizate. Nimeni de la Primărie nu ne-a lămurit de ce s-a blocat această iniţiativă, deocamdată lăudabilă doar ca intenţie.

Iar dacă tot am deschis subiectul, să amintim că, la Paşapoarte, intersecţia şi trecerea de pietoni (inexistentă ca marcaj) este blocată de autoturisme; semafoarele noi de la Cuza/ Călăraşi nu au funcţionat niciodată; cele din zona Primăriei se “aprind” când şi când doar pe culoarea galben intermitent; pe Buzăului, la “covoare”, luminile sunt negre, iar  la Călăraşi colţ cu Griviţei şi Mihai Bravu dai de alte surprize nedorite, derutante şi periculoase: câteva indicatoare stradale blochează vizibilitatea spre semafor (în zona Florimex), iar luminile semafoarelor amintite sunt antice şi de demult, cu nişte becuri chioare, nici cât intensitatea unei lanterne Elba. Asta  în timp ce, de ani de zile şi în toată lumea,  se utilizează ledurile. Deci: atenţie şoferi, atenţie  pietoni! Şi ar mai fi câteva precizări, făcute de viceprimarii Doiniţa Ciocan şi Alexandru Jantea: “Odată ce vor funcţiona înlesnirile tehnice destinate pietonilor, apăsarea butonului nu trebuie să fie un motiv de joacă sau perturbarea traficului auto, prin apăsări foarte dese şi la intervale mici. Şi să nu se treacă strada până nu apare culoarea verde a semaforului”. Teoretic aşa este dar practic, vorba cuiva: “apăsăm degeaba, că nici semafoarele nu funcţionează”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro