Dosarul "Gazeta" se va judeca în continuare la Tribunalul Brăila, după ce magistraţii de la Curtea de Apel Galaţi au decis să nu trimită dosarul trustului clujean de presă înapoi la procurori, pentru refacerea urmării penale. De asemenea, instanţa gălăţeană a mai decis că sechestrul asigurator instituit pe bunurile inculpaţilor să fie menţinut, fiind respinse ca nefondate recursurile declarate de inculpaţi precum şi cererile formulate de aceştia şi de părţile responsabile civilmente împotriva măsurilor asigurătorii dispuse în cauză.
Procesul a fost mutat la Galaţi în primăvara acestui an, după ce Tribunalul Brăila a admis solicitările inculpaţilor de a retrimite dosarul la parchet, pentru refacerea unor acte de urmărire penală. "Prin decizia Curţii de Apel Galaţi s-a dispus admiterea recursurilor declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila şi de părţile civile şi s-a casat în parte sentinţa penală nr.119/07.05.2008 a Tribunalului Brăila, iar în rejudecare s-a dispus respingerea ca nefondate a excepţiei nulităţii tuturor actelor de urmărire penală efectuate până la data aducerii la cunoştinţă a învinuirii, a excepţiei neregularităţii actului de sesizare precum şi a cererii de restituire a cauzei la procuror pentru refacerea urmăririi penale şi a rechizitoriului. Prin aceeaşi decizie s-a dispus trimiterea cauzei la Tribunalul Brăila în vederea continuării judecăţii şi menţinerea celorlalte dispoziţii ale sentinţei penale recurate. Hotărârea pronunţată de Curtea de Apel Galaţi este definitivă", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Galaţi, citat de Newsin.
Reamintim că nouă persoane din conducerea managerială şi editorială a trustului de presă "Gazeta" au fost trimise în judecată de DIICOT Cluj, în ianuarie 2007, pentru şantaj în formă calificată şi constituire de grup infracţional. Ei sunt acuzaţi că, începând cu anul 2004, ar fi şantajat zeci de personalităţi cu scopul de a încheia contracte de publicitate cu ziarele trustului, promiţându-le în schimb să nu publice articole defăimătoare la adresa lor. Pe parcursul cercetării judecătoreşti, toţi inculpaţii au fost puşi în libertate, interzicându-li-se, însă, să părăsească ţara.