Dosarul Ciorogârla se va judeca în continuare la instanţa militară | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Dosarul Ciorogârla se va judeca în continuare la instanţa militară


Tribunalul Militar Teritorial a decis, miercuri, să admită recursul procurorilor la decizia de retrimitere a dosarului Ciorogârla la Parchetul General, hotărârea fiind definitivă.

Instanţa i-a obligat pe militarii acuzaţi în dosar să plătească 200 de lei fiecare pentru cheltuieli judiciare.

Avocaţii militarilor acuzaţi de dispariţia armelor de la unitatea militară de la Ciorogârla au arătat că urmărirea penală în acest dosar este lacunară.

"Rechizitoriul trebuia să cuprindă toate probele procurorilor. Acest rechizitoriu nu are probe. Anchetatorii s-au grăbit foarte mult. Cum este posibil să trimiţi un asemenea dosar complex în judecată, fără probe. În premieră, văd un dosar fără probe", a declarat în faţa instanţei, avocatul Ilie Iordăchescu.

Apărătorul a mai arătat că din actele procurorilor nu reiese momentul în care au dispărut armele, ci doar se consemnează ora şi data când s-a constatat ruperea sigiliilor depozitului.

Iordăchescu a mai spus că procurorii au stabilit data furtului în baza unei declaraţii a comandantului unităţii de la Ciorogârla care ar fi controlat cu o zi înainte depozitele de armament. "A fost în control fără a se fi consemnat în scris acest lucru. Nu trebuie să uităm că respectivul condamnat a avut calitatea de suspect în primele zile ale anchetei", a completat apărătorul.

Şeful Baroului Bucureşti a precizat că singura probă pe care se bazează acuzaţiile procurorilor se referă la profilul genetic al inculpaţilor, probe ADN care au comparate cu urmele lăsate de cei care au furat armele. "Profilurile genetice ale celor doi inculpaţi nu au corespuns pentru că, potrivit rezultatului expertizei în acest caz, pot intra 52 milioane de suspecţi în urma comparării rezultatelor", a completat Iordăchescu.

Tribunalul Militar Bucureşti a decis, pe 26 martie, să trimită, din nou, la Parchetul General, dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla, după ce un avocat a ridicat excepţia nelegalităţii sesizării instanţei, însă decizia a fost atacată cu recurs de procurori.

Excepţia a fost invocată de avocatul lui Nicuşor Niţă. Apărătorul a declarat că militarii au fost cercetaţi de procurori pentru o infracţiune şi au fost trimişi în judecată pentru mai multe.

De asemenea, instanţa a decis prelungirea mandatelor de arestare preventivă a celor şapte militari aflaţi după gratii în acest caz, hotărârea fiind deja contestată.

Procurorii Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului General au dispus, în data de 2 martie, trimiterea în judecată a 11 persoane pentru furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi călcare de consemn.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro