Mergi la conţinutul principal

Dosarul “Cămătarii - Reţeaua Sgîrcitu”. Inculpatul Croitoru poate merge la muncă

judecătorii Tribunalului Brăila i-au permis inculpatului Ion Croitoru, judecat în dosarul de cămătărie alături de Titi Sgîrcitu şi alţi inculpaţi, să plece de la domiciliu, unde este arestat • de luni până vineri el se poate prezenta la locul de muncă şi în alte două zile poate pleca la o clinică din Bucureşti

 

Inculpat în dosarul “Cămătarii - Reţeaua Sgîrcitu”, Ion Croitoru a obţinut câştig de cauză la instanţă. Acesta este arestat la domiciliu, dar totuşi i s-a permis să plece de acasă, de luni până vineri, între orele 8.00-17.00, pentru a merge la muncă. Inculpatul are şi permisiunea de a pleca la Bucureşti la o clinică medicală, în vederea supunerii la intervenţii chirurgicale de urgenţă. Soluţia dată recent de Tribunalul Brăila este definitivă.

Inculpaţii Titi Sgîrcitu şi Ion Croitoru, judecaţi în dosarul “Cămătarii”, nu au reuşit să scape de măsura arestului la domiciliu, deşi au tot încercat. Dosarul în cauză este în curs de judecată pe rolul Tribunalului Brăila. Grupul infracţional cu activitate de cămătărie şi şantaj, cu lider Titi Sgîrcitu, a fost destructurat de DIICOT, la sfârşitul lunii octombrie 2016, când au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare. Din grupare făceau parte rudele lui Titi, care proveneau însă din familia fostei soţii. La sfârşitul lunii ianuarie 2017, toţi inculpaţii acuzaţi de infracţiuni de cămătărie şi şantaj, în frunte cu liderul de grup Titi Sgîrcitu, au reuşit să scape, după trei luni, din spatele gratiilor. Titi şi Croitoru au fost trimişi în arest la domiciliu. Potrivit procurorilor DIICOT, membrii grupării îi împrumutau pe oameni cu bani, asta după ce aflau că au probleme financiare, însă apoi le luau casele. La data de 14 aprilie, procurorii de la Structura Centrală a DIICOT au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Titi Sgîrcitu, Ion Croitoru, Lenuţa Croitoru, Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu), Maria Pană, Dumitrel Pană şi Claudiu Daniel Ştefan.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro